KINESKI NOVOGODIŠNJI ŠOU U KOJEM JE UČESTVOVAO SLOBODAN TRKULJA IMA DUPLO VIŠE PREGLEDA NEGO STANOVNIKA NA ZEMLJI

Broj pregleda raste – gala Prolećnog festivala pogledana više od 16 milijardi puta

Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini, oborio je svetski rekord nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala na televiziji CCTV emitovanom u novogodišnjoj noći. Nastup je uživo i putem interneta pogledan tada više od 11 milijardi puta, a broj pregleda i dalje raste! Po zvaničnim podacima China Media Group, snimak trenutno ima 16 milijardi i 216 miliona pregleda! Slobodan Trkulja predstavio je Srbiju pesmom “Tamo daleko” u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa. U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umetnika, Trkulja je nastupio u udarnom terminu pred ponoć i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umetnik! CCTV, najveća televizijska stanica na svetu, čiji je novogodišnji gala šou već držao Ginisov rekord po gledanosti, 21. januara je oborila sve svetske rekorde gledanosti!

“Kineski novogodišnji šou u kome sam učestvovao, trenutno ima duplo više pregleda nego stanovnika na Zemlji! Ovo može samo Kina! Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu i predstavljam Srbiju! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja kako prema našoj kulturi i tradiciji tako i prema mom radu. Od prvog koncerta koji smo imali u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Kini predstavim Srbiju. Moj najlepši san se ostvario i to u noći kad se ispisivala istorija! Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem deo ovog spektakla. Ovo je istorijski uspeh i za našu Srbiju i za mene kao umetnika. Šaljem veliku zahvalnost ekipi televizije CCTV jer godinama izveštava i prati moju karijeru, od prvog koncerta sa Balkanopolisom u Kini do Кineskog festivala svetla, proslave kineske Nove godine u Srbiji, koja se na moju inicijativu već petu godinu zaredom organizuje uz “Balkanopolis centar za modernu tradiciju”, izjavio je Slobodan Trkulja.

Više od 1.000 medija iz 173 zemlje i regiona je prenosilo galu Prolećnog Festivala uživo za doček Lunarne Nove godine, 21. januara ove godine.

Cable News Network (CNN) i dalje nastavlja da emituje reklame za galu Prolećnog Festivala na svojim regionalnim kanalima i na svojoj veb stranici, dosežući više od 395 miliona pretplatnika širom sveta.

Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara izjavila je: “Izuzetno smo ponosni na ovaj ogroman uspeh našeg poznatog umetnika i kreativnog ambasadora koji već godinama uspešno i temeljno gradi svoju karijeru kako u zemlji tako i širom sveta. Nakon veoma zapaženog nastupa na festivalu u Dubaiju u okviru svetske izložbe i velike turneje u Holandiji, nastup na najgledanijem šou programu na svetu je neverovatan uspeh i sjajan početak još jedne kreativne godine kako za Slobodana i Balkanopolis, tako i za našu muzičku industriju i njenu promociju u svetu na kojoj u okviru platforme Srbija stvara puno radimo.”

Pored Srbije koju je predstavljao Slobodan Trkulja, učestvovali su i umetnici iz zemalja Pojas i Put inicijative kao što su Argentina, Grčka, Indonezija, Novi Zeland, Tanzanija, Kazahstan, Egipat i Pakistan.

Link ka videu sa gala Prolećnog festivala na televiziji CCTV:

Izvor: KFS 2023

Foto: Marko Cvetković

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *