KAPACITETI U NOVOM SADU VEĆ NEDELJAMA POPUNJENI, EXIT POZIVA NOVOSAĐANE DA IZDAJU SMEŠTAJ

Koliko je interesovanje inostranih i regionalnih posetilaca za jubilarni EXIT festival, pokazuje to što su smeštajni kapaciteti u Novom Sadu već sedmicama skoro u potpunosti popunjeni! Prema podacima najveće svetske platforme za izdavanje smeštaja Booking.com, u Novom Sadu je već duže vreme čak 99 odsto smeštaja popunjeno u terminu od 8. do 12. jula, a slična situacija je i na drugoj vodećoj platformi Airbnb. Stoga, organizatori Exita pozivaju sve Novosađane, koji su u prilici, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i izdaju svoje smeštajne kapacitete za posetioce iz celog sveta.

„Interesovanje gostiju je prevazišlo sva naša očekivanja, očekujemo rekordnu posetu ove godine. Pojedina tržišta poput Francuske i Nemačke beleže porast od više stotina odsto u odnosu na prethodne godine. Novosađani imaju sjajnu priliku da izdaju svoje privatne stanove i sobe, i da, što je najvažnije, to učine po potpuno bezbednim uslovima, jer gotovo svi stranci pre ulaska u Srbiju moraju imati negativan PCR test“, izjavio je Akoš Seleši, direktor Exitove turističke agencije.

Ove godine najveći broj posetilaca očekuje se iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Turske, Hrvatske, Mađarske i Holandije. Imajući u vidu da je pandemija nametnula nova pravila putovanja, ove godine neće biti velik broj posetilaca iz tradicionalno jakog Exitovog tržišta Velike Britanije, imajući u vidu da se Srbija i dalje ne nalazi na zelenoj listi ove ostrvske zemlje. Gotovo svim stranim državljanima za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test, osim građanima Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji u zemlju mogu da uđu nesmetano, dok je građanima Slovenije i Mađarske dovoljna i potvrda o vakcinaciji.

Zanimljiva je i činjenica da su cene smeštaja značajno veće u odnosu na prethodne godine. Pojedini hoteli u gradu su dostigli cenu od čak 400 evra za noćenje, nadmašujući time i najluksuznije hotele u zemlji, dok je interesantan i oglas za vilu sa bazenom, u kojoj četiri noćenja koštaju vrtoglavih 22.000 evra!

Izvor: EXIT Press

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *