ЈОШ ЈЕДАН РЕКОРД ЗА ЕГЗИТ ОВЕ ГОДИНЕ – ПРЕКО 60000 ТУРИСТА ДОЛАЗИ У НОВИ САД

Овогодишње издање Exit-a надмашиће сва претходна по бројним параметрима, а већ сад је извесно и да ће бити оборен рекорд броја туриста јер их у Нови Сад долази преко 60.000 из око 90 земаља света! Имајући у виду да на EXIT стиже чак 30% више страних туриста него прошле године, све говори да ће бити премашен економски допринос EXIT-a туристичкој привреди Новог Сада и Србије, који је прошле године износио чак 13,3 милиона евра! У прилог томе иде и податак да је на водећем светском сајту за резервације смештаја booking.com хотелски смештај у Новом Саду достигао чак 99% попуњености! Укупна попуњеност смештајних капацитета у Новом Саду и околини је тренутно на 91%, јер је поред хотела у понуди и приватни смештај, којег је ове године у понуди било више него икад према бројкама са сајтова AIRBNB и booking.com, али и званичне фестивалске агенције exittrip.org. И први од више хиљада кампера, стигли су јуче на Штранд, најлепшу пешчану плажу на Дунаву о којој су са Exit-a већ извештавали светски медији, наводећи да нису видели лепшу речну плажу. EXIT камп ће угостити посетиоце све до 9. јула, а њих као и све љубитеље фестивала очекују идеални временски услови без падавина, као и са пријатним летњим температурама од око 30 степени по дану и 20 ноћу. EXIT своје капије отвара у четвртак, 4. јула уз прави спектакл на главној бини, а у част титуле Омладинске престонице Европе, и први дан фестивала носи назив „OPENS day“. EXIT ће отворити га рок гиганти The Cure, чији целовечерњи концерт почиње већ у 20.30 часова, а током четири дана на више од 40 фестивалских бина и зона наступиће готово 1000 уметника из целог света!

Након традиционалне церемоније отварања уз ватромет, белгијска суперзвезда Lost Frequencies преузеће команду над главном бином и приредиће провод богат планетарно популарним нумерама, а њему ће се придружити руски двојац Филатов & Карас, те Белгијанци Two Pauz. Мтс Dance Арена угостиће Charlotte de Witte, Монику Крусе и Илију Ђоковића, а велико финале и затварање Арене тога дана поверено је техно ведетама – Carlo Cox и Maceo Plex, који ће између својих самосталних наступа приредити и ударан б2б сет који се ретко виђа у светским оквирима!

До краја недеље посетиоце EXIT фестивала очекују и наступи хероја неколико генерација, али и водећих светских звезда разних музичких жанрова. У петак долазе Chainsmokersi, Paul Kalkbrenner, Chase&Status RTRN II Jungle, Boris Brejcha, Peggy Gou, Phil Anselmo & The Illegals, Atheist Rap, 999999999 Live, Партибрејкерси, Крешо Бенгалка, The K’s, Whitechapel, Arcturus, Bekfleš… Трећи дан фестивала резервисан је за наступе Grete Van Fleet, DJ Snake, Solomun, Tale of Us, Adriatique, Dub FX, Tom Walker, Satori Live, Spermbirds, Frenki, Kontra i Indigo, Black Serbs, Buč Kesidi, Coeus, Total Chaos, Vatra и бројних других. Фестивал ће у недељу, 7. јула затворитиSkepta, Desiigner, Dimitri Vegas & Like Mike, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, IAMDDB, GriZ, Tarja, Krankšvester, High 5, Марко Настућ & Дејан Милићевић present TTP  2.0, Војко, В, Свемирко. Звонко Бодан, АБОП и још многи уметници широм Петроварадинске тврђаве.

Улазнице за појединачне дана тренутно се могу пронаћи по ценама већ од 2.990 динара па навише, и то још само данас, јер ће од сутра бити доступне само на капијама фестивала. Списак свих цена и продајних места, као и онлајн продаја могу ће пронаћи на фестивалском сајту EXIT

Замена ваучера за фестивалске наруквице већ је у току, и то на три заменска места, у центру Новог Сада, испред Српског народног позоришта, на рецепцији EXIT кампа, као и на централном месту за замену преко пута главне капије фестивала (код Ловотурса). Сви купци четвородневних улазница морају првобитно да их замене за наруквице, док купци једнодневних улазница на EXIT могу са њима да иду право на капије јер се оне не мењају за наруквице. Радно време сваког од заменских места доступно је на сајту еxitfest.org, а свим посетиоцима се препоручује да преузму фестивалску наруквицу већ данас, јер The Curer започињу свој наступ већ у 20.30h , те се у четвртак веома рано очекују велике гужве на фестивалским улазима који се отварају већ од 19 часова. Препоручује се да публика дође и сат раније пре почетка концерта на капије, како би ушли и на време набавили и напунили картице, па са њима после изузетно брзо долазили до пића и хране током целог фестивала.

Најпознатији сервиси који се баве метеоролошком прогнозом сагласни су у једном – од 4. до 7. јула нас у Новом Саду очекује лепо време без падавина, као створено за уживање у наступима највећих музичких звезда током вечери или дневном уживању у EXIT кампу.

 

 

 

 

Извор и фото.: EXIT FEST

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *