adobe dreamweaver cc 2018 spolszczenie free microsoft office professional plus 2010 product key 64 bit free quarkxpress 9 startet nicht free forticlient windows 10 sony vegas pro 11 cracked by exus free
Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > ЈЕДИНСТВЕНИ КОРЗО ПОНОВО СТАВЉА НОВИ САД МЕЂУ ЕВРОПСКЕ МЕТРОПОЛЕ

ЈЕДИНСТВЕНИ КОРЗО ПОНОВО СТАВЉА НОВИ САД МЕЂУ ЕВРОПСКЕ МЕТРОПОЛЕ

Концерт класичне музике на отвореном, под ведрим небом, захваљујући ком је Нови Сад стао раме уз раме са европским метрополама – Корзо, поново ће окупити велика музичка имена. Овога пута слушаћемо светску звезду класичне музике, виолинисту и виолисту Јулијана Рахлина, уз Војвођански симфонијски оркестар, под диригентском палицом Александра Марковића.

Корзо: 

 У оквиру петог Калеидоскопа културе, до сада најзначајнијег издања овог програмског лука Европске престонице културе, 10. септембра са симболичним почетком у 20.22 часа, Корзо ће поново заузети место највећег уметничког и продукцијског подухвата у недељи извођачке уметности и то на једном од централних градских булевара у Новом Саду, Булевару Михајла Пупина.

Врхунски музичари светског ранга извешће дела највећих немачких композитора Лудвига ван Бетовена и Јоханеса Брамса.

Корзо је већ пету годину заредом, од самог почетка пројекта, део Калеидоскопа културе – најбољег европског тренд бренда у култури, а реализује се са идејом да измести класичну музику из концертних сала те тако приближи ову врсту уметности свим суграђанима.

Улаз на концерт је слободан, али је број места ограничен и зато се моле љубитељи музике да своје место заузму што раније.

Недеља извођачке уметности – од театра до документарца

Након велике увертире у центру града која ће, поред Корза 10. септембра, обухватити и представу Госпођица Јулија чувеног бечког Бургтеатра у Српском народном позоришту, недеља извођачке уметности представиће око 30 догађаја, на којима ће учествовати 180 уметника и уметница из 8 земаља.

Од савремених српских композитора, преко камерне музике, уметничких пројеката младих уметника из целе Србије, одабраних на конкурсу Уметници.Сад!, па све до документарног филма – друга недеља Калеидоскопа културе ставља фокус на различите облике извођачке уметности и то широм града, а превасходно у мрежи културних станица.

Калеидоскоп културе траје до 7. октобра, а након недеље извођачке уметности почиње недеља књижевности, затим недеља визуелне и, на крају, недеља примењене уметности.

Партнери Калеидоскопа културе су Ерсте Банка Србија, ИДЕА, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Детаљан програм, програмску књигу, сатнице и све информације у вези са догађајима Калеидоскопа културе можете пронаћи на званичном сајту пројекта novisad2022.rs, као и на kaleidoskopkulture.com.

 

Извор:Press NS2022

Фото: Ј. Ивановић, В. Величковић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Top