ЈЕДИНСТВЕНИ КОРЗО ПОНОВО СТАВЉА НОВИ САД МЕЂУ ЕВРОПСКЕ МЕТРОПОЛЕ

Концерт класичне музике на отвореном, под ведрим небом, захваљујући ком је Нови Сад стао раме уз раме са европским метрополама – Корзо, поново ће окупити велика музичка имена. Овога пута слушаћемо светску звезду класичне музике, виолинисту и виолисту Јулијана Рахлина, уз Војвођански симфонијски оркестар, под диригентском палицом Александра Марковића.

Корзо: 

 У оквиру петог Калеидоскопа културе, до сада најзначајнијег издања овог програмског лука Европске престонице културе, 10. септембра са симболичним почетком у 20.22 часа, Корзо ће поново заузети место највећег уметничког и продукцијског подухвата у недељи извођачке уметности и то на једном од централних градских булевара у Новом Саду, Булевару Михајла Пупина.

Врхунски музичари светског ранга извешће дела највећих немачких композитора Лудвига ван Бетовена и Јоханеса Брамса.

Корзо је већ пету годину заредом, од самог почетка пројекта, део Калеидоскопа културе – најбољег европског тренд бренда у култури, а реализује се са идејом да измести класичну музику из концертних сала те тако приближи ову врсту уметности свим суграђанима.

Улаз на концерт је слободан, али је број места ограничен и зато се моле љубитељи музике да своје место заузму што раније.

Недеља извођачке уметности – од театра до документарца

Након велике увертире у центру града која ће, поред Корза 10. септембра, обухватити и представу Госпођица Јулија чувеног бечког Бургтеатра у Српском народном позоришту, недеља извођачке уметности представиће око 30 догађаја, на којима ће учествовати 180 уметника и уметница из 8 земаља.

Од савремених српских композитора, преко камерне музике, уметничких пројеката младих уметника из целе Србије, одабраних на конкурсу Уметници.Сад!, па све до документарног филма – друга недеља Калеидоскопа културе ставља фокус на различите облике извођачке уметности и то широм града, а превасходно у мрежи културних станица.

Калеидоскоп културе траје до 7. октобра, а након недеље извођачке уметности почиње недеља књижевности, затим недеља визуелне и, на крају, недеља примењене уметности.

Партнери Калеидоскопа културе су Ерсте Банка Србија, ИДЕА, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Детаљан програм, програмску књигу, сатнице и све информације у вези са догађајима Калеидоскопа културе можете пронаћи на званичном сајту пројекта novisad2022.rs, као и на kaleidoskopkulture.com.

 

Извор:Press NS2022

Фото: Ј. Ивановић, В. Величковић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *