JAZZ & TANGO НА БРОДУ ZEPPELIN У НОВОМ САДУ

 

EPOQUE QUARTET (Праг, Чешка)

Недеља, 4. јун 2017,  у 20 часова
Брод „Zeppelin“ (Кеј жртава рације), Нови Сад.


David Pokorný, виолина – Vladimír Klánský, виолина
Vladimír Kroupa, виола –  Vít Petrášek, виолончело

Програм:
Chick Corea, Oliver Nelson, Django Reinhardt, Astor Piazzolla, Pat Metheny

Четворицу одличних солиста и камерних музичара с великим сценским искуством спојила је иста страст – не само према уметничкој музици већ и другим правцима, као што су џез, рок и фанк. Иако композиције из класичне литературе остају интегрални део њиховог репертоара, оно што чланови овог квартета негују јесу необични аранжмани дела уметничке музике и управо ова особеност је учинила Гудачки квартет „Epoque” веома популарним у њиховој матичној земљи, али и шире.

Реализацију концерта омогућила Амбасада Чешке у Београду

Улаз је СЛОБОДАН!

 

Прашки Гудачки квартет „Epoque” основан је 1999. године. Чланови квартета су лауреати неколико међународних такмичења („Liezen” у Аустрији; “Ludwig van Beethoven” у категорији гудачки квартети; Такмичење Музичке омладине).
Квартет је свирао у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Француској, Италији, Енглеској, Израелу, Јапану, Холандији, Пољској…
Редовно наступа у оквиру претплатничког циклуса концерта Симфонијског оркестра Чешке радио-телевизије, а врло често и снима за чешке радио и телевизијске станице.
Квартет „Epoque”  је наступао на бројним престижним фестивалима: Музичком фестивалу у Шлезвиг-Холштајну, на чешком фестивалима „Цонцентус Моравиае“, „Моравскý подзим“ у Чешком Крумлову, као и на швајцарском фестивалу „Метаморпхосес“ и циклусу Штутгартских филхармоничара.
Године 2000. чланови овог ансамбла водили су мајсторске радионице џез интерпретације на Музичкој академији у Јерусалиму. На истом пољу сарађивали су с музичарима као што су

Jirži Mraz (Jiří Mráz, alias George Mraz), Beni Bejli (Benny Bailey), Jošiko Kišino (Yoshiko Kishino)…

 

Извор: музичка омладина Новог Сада.

www.muzickaomladina.org

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *