ЈАВНИ РАД „ЗЕЛЕНО РИБАРСКО ОСТРВО И КАМЕЊАР“

Удружењег грађана „Стубови знања“ у оквиру Јавног рада „Зелено Рибарско острво и Камењар“, а уз помоћ Градске управе за привреду и Националне службе за запошљавање у Новом Саду, бави се уређењем зелених површина од јавног значаја, одношењем отпада који загађује обалу и насип, сечењем корова и ревитализацијом простора поред воде, те хигијенским чишћењем и сакупљањем отпада у пластичне кесе за ђубре.

Такође, удружење подиже еколошку свест грађана уз помоћ еколошких радионица које ће се реализовати у месној заједници Лиман IV „Иво Андрић“ како би дали подстицај грађанима да више брину о животној средини, а исто тако и едуковали грађане које имају викендице/стамбене објекте на Камењару и Рибарском острву подижући ниво еклошке сензибилности.

Подигнута еколошка свест за околину код обучених лица и едукација, уз сарадњу месне заједнице, даће подстицај код самих житеља да наш континуирани ангажман прерасте у стално одржавање чистоће, те редовно уређење насипа и обале.

Активности у оквиру Јавног рада имају за циљ заштиту и очување животне средине, али и ангажовање незапослених лица која живе у Новом Саду, како би личним примером показали како се брине о животној средини.

Председник удружења грађана „Стубови знања“ Батрић Ћаловић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *