ИЗУЗЕТНЕ ЖЕНЕ НОВОГ САДА ЈАВНИ РАД УДРУЖЕЊА „ЖИВОТ У РАДОСТИ“

Удружење „Живот у радости“ спроводи јавни рад на тему „Изузетне жене Новог Сада“ уз подршку Градске управе за привреду града Новог Сада и сарадњу Националне службе за запошљавање. Кроз овај пројекат бавићемо се заштитом и очувањем културног наслеђа на тему улоге жена у историјском, културном, друштвеном и научном животу Новог Сада током грађанске историје војвођанског главног града.

Циљ нам је да будуће нараштаје информишемо о изузетним женама, а посебно женама које су имале важну улогу у историји града, али и читаве наше земље. Као што су: Марија Трандафил, Милева Марић Ајнштајн, Аница Савић Ребац, Савка Суботић, Ленка Дунђерски и др. Ове жене су поред свих уобичајених дужности у духу свог времена, оставиле и изузетан траг својим племенитим делима. Њихова друштвено корисна дела заслужују свако поштовање.

На ову тему биће организована предавања и едукације у Дигиталном омладинском центру у Новом Саду и Културном центру Руменка од јула до октобра месеца 2024. године. Предавања ће одржати проф. српског језика и књижевности Јасна Богојевић Јањић.

Председница Удружења „Живот у радости“ Јелена Николић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *