IZLOŽBA UMETNIKA DEJANA KALUĐEROVIĆA, TOMASA GAJGERA, BELINDE KAZEM-KAMINSKI U ZAVIČAJNOM MUZEJU U ČEREVIĆU(BEOČIN)

Projekat Izvan centra, festivala savremene umetnosti Dunavski dijalozi 2022, počinje 13. Avgusta, a obuhvata 4 izložbe, 3 umetnička događaja i raznovrstan edukativni program. Na izložbi će biti predstavljena dela značajnijih aktera savremenih umetničkih zbivanja iz država podunavskog regiona – Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske i Srbije.

Izložbe, performansi i umetničke akcije održaće se „izvan centra“, kako i sam naziv izložbe kaže, odnosno u mestima označenim kao područje 021 – Irigu, Sremskim Karlovcima, Sremskoj Kamenici i Čereviću, što će lokalnim zajednicama doneti snažnu potvrdu njihove pripadnosti svetu.

Tako se izložbe i održavaju, u mestima u neposrednoj okolini Novog Sada, jer upravo u ovim mestima, pored Srba, žive pripadnici različitih manjinskih nacionalnih zajednice. Lokacije izložbi i umetničkih događaja birani su na osnovu kriterijuma da pripadaju kulturno-istorisjkom nasleđu.

Projekat Izvan centra ukazuje na bogatstvo različitosti kao zajedničku tekovinu Evrope, podunavskog regiona i Vojvodine i univerzalnu vrednost koju je neophodno negovati u aktuelnom vremenu, a podržan je od strane EU info centra Delegacije EU u Srbiji.

Prve dve izložbe Izvan centra počinju u subotu 13. avgusta – Dvorac Karačonji, Sremska Kamenica u 18:30 sati, a posetioci će videti radove umetnika – Sombatija Bilanta, Lasla Kerekeša, Juhaza Rokoa.

U 19:30 otvara se izložba umetnika Dejana Kaluđerovića, Tomasa Gajgera, Belinde Kazem-Kaminski u Zavičajnom muzeju Čerevića.

Na ovaranju izložbe u Čereviću u vinariji VERKAT, Jovana Grčića Milenka 13, koncert će održati poznata pijanistkinja Rita Kinka.

Za medije i zainteresovane građane organizovan je besplatan prevoz koji kreće u 18h sa redovne Autobuske stanice, Bulevar Mihajla Pupina – preko puta Dunavskog parka, ispred Radničkog doma.  Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave na mejl danubedialogues@gmail.com Povratak je u 21:30.

PROGRAM FESTIVALA DUNAVSKI DIJALOZI 2022

PROGRAM DD 2022

Извор: ТВ арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *