microsoft mappoint north america 2010 free microsoft word 2013 unsaved document recovery free lynda sony vegas movie studio hd platinum 11.0 free windows 10.1 free for pc microsoft powerpoint 2016 free for pc free adobe photoshop cc 2015 camera raw update free windows 10 enterprise product key 64 bit 2018 freefree
Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > ИЗЛОЖБА МНОГО ЈАК ЛОГО ЗНАК

ИЗЛОЖБА МНОГО ЈАК ЛОГО ЗНАК

Јубиларна 2021. година у Спомен-збирци Павла Бељанског започеће поставком „Много јак лого знак“,насталом у сарадњи са Школом за дизајн „Богдан Шупут“. Поставка ће за публику бити доступна од 13. јануара.

Реализована у оквиру пројекта „Музеј младих“, изложба се бави истраживањем савременог дизајна на тему решења логотипа за програме музеја поводом обележавања два јубилеја у 2021. години: шездесет година од отварања музеја за јавност и педесет година постојања Меморијала уметника. Актуелност и покретачка снага колекције подстакли су ентузијазам и стваралачку енергију нове генерације младих уметника. Инспирисани експонатима Збирке, они су откривали сопствене потенцијале и донели нову емисију креативности, чија свежина потврђује непролазне вредности уметничких дела овог јединственог легата.

Одабрани радови ученика трећег и четвртог разреда Школе „Богдан Шупут“, као и логотипи настали током припрема за изложбу „Много јак лого знак“, биће кориштени као препознатљив визуал јубилеја на промотивном материјалу Спомен-збирке Павла Бељанског за 2021. годину. Изложба је током децембра 2020. године приказана у Школи за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, док су радови ученика у виду видео пројекције били доступни и у Спомен-збирци Павла Бељанског.

У СУСРЕТ РОЂЕНДАНУ

Након новогодишњих и божићних празника, у Спомен-збирци Павла Бељанског најмлађој публици ће бити доступни задаци из публикације „У сусрет рођендану“. Уз помоћ питалица, ребуса и укрштеница, у Спомен-збирци или код куће, деца ће моћи да откривају занимљив свет збирке коју је Павле Бељански поклонио Новом Саду. Сазнања о колекционару и његовој колекцији уметничких дела на тај начин постају још доступнија најмлађим посетиоцима, те подстичу њихову радозналост и мотивисаност за даља истраживања. Креативне активности усмерене су на личност дародавца, колекционарство, поклон као појам даривања, прославу рођендана. Задаци који ће бити понуђени деци представљаће у исто време и изазов за прикључивање прослави шездесет година од отварања музеја. Сваки рад на тему сакупљања поклоњен „чика Паји“, уједно је и улазница за рођенданску журку заказану за лето 2021. године.

Руководилац пројекта: Милица Орловић Чобанов, виши кустос

ИЗВОР: СПОМЕН-ЗБИРКА ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

Оставите одговор

Top