ИЗЛОЖБА МНОГО ЈАК ЛОГО ЗНАК

Јубиларна 2021. година у Спомен-збирци Павла Бељанског започеће поставком „Много јак лого знак“,насталом у сарадњи са Школом за дизајн „Богдан Шупут“. Поставка ће за публику бити доступна од 13. јануара.

Реализована у оквиру пројекта „Музеј младих“, изложба се бави истраживањем савременог дизајна на тему решења логотипа за програме музеја поводом обележавања два јубилеја у 2021. години: шездесет година од отварања музеја за јавност и педесет година постојања Меморијала уметника. Актуелност и покретачка снага колекције подстакли су ентузијазам и стваралачку енергију нове генерације младих уметника. Инспирисани експонатима Збирке, они су откривали сопствене потенцијале и донели нову емисију креативности, чија свежина потврђује непролазне вредности уметничких дела овог јединственог легата.

Одабрани радови ученика трећег и четвртог разреда Школе „Богдан Шупут“, као и логотипи настали током припрема за изложбу „Много јак лого знак“, биће кориштени као препознатљив визуал јубилеја на промотивном материјалу Спомен-збирке Павла Бељанског за 2021. годину. Изложба је током децембра 2020. године приказана у Школи за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, док су радови ученика у виду видео пројекције били доступни и у Спомен-збирци Павла Бељанског.

У СУСРЕТ РОЂЕНДАНУ

Након новогодишњих и божићних празника, у Спомен-збирци Павла Бељанског најмлађој публици ће бити доступни задаци из публикације „У сусрет рођендану“. Уз помоћ питалица, ребуса и укрштеница, у Спомен-збирци или код куће, деца ће моћи да откривају занимљив свет збирке коју је Павле Бељански поклонио Новом Саду. Сазнања о колекционару и његовој колекцији уметничких дела на тај начин постају још доступнија најмлађим посетиоцима, те подстичу њихову радозналост и мотивисаност за даља истраживања. Креативне активности усмерене су на личност дародавца, колекционарство, поклон као појам даривања, прославу рођендана. Задаци који ће бити понуђени деци представљаће у исто време и изазов за прикључивање прослави шездесет година од отварања музеја. Сваки рад на тему сакупљања поклоњен „чика Паји“, уједно је и улазница за рођенданску журку заказану за лето 2021. године.

Руководилац пројекта: Милица Орловић Чобанов, виши кустос

ИЗВОР: СПОМЕН-ЗБИРКА ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *