ИЗЛОЖБА ГОДЕЖ НЕНАДА С. ЛАЗИЋА

Изложба у Галерији Форма провокативног имена Годеж (превод са бугарског – ангажман), открива новосадској публици један нови врли свет друштвено-ангажованог плаката новосадског дизајнера Ненада С. Лазића. Овај продуктивни стваралац у свом најновијем опусу представиће дела која су све до једног наменски створена на основу конкурсних тема расписаних диљем света,  наводи у свом тексту др  Здравко Рајчетић теоретичар уметности и медија.

Изложбу Годеж новосадска публика могла је да види у јануару у галерији “Форма“, УДРУЖЕЊА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ И ДИЗАЈНЕРА ВОЈВОДИНЕ,  2022. године. Тим поводом Жељко Савић видео-новинар редакције ТВ Арс медија снимио је разговор са уметником Ненадом С. Лазићем, који можете погледати у прилогу.

Линк ка видеу:

Кратка биографија:

Ненад С. Лазић, графички дизајнер и визуелни уметник, рођен је у Зрењанину 1974. године. Дипломирао је 2002. године на Академији уметности у Новом Саду, на ликовном смеру Одсека за графичке и визуелне комуникације, у класи проф. Бранислава Добановачког, плакат, проф. Бошка Шеве, обликовање графике и проф. Сузане Кубинец, дизајн књиге и илустрација. На истом факултету је похађао и магистарске студије 2003-2005. године на одсеку за дизајн књиге. Ненад С. Лазић иза себе има реализован велики број логотипа, часописа, књига, каталога, интернет презентација, амбалажа и др. Излагао је на бројним изложбама у земљи и иностранству, а до сада је реализовао и осам самосталних изложби. За свој рад је награђиван више од двадесет пута. Живи и ради у Новом Саду.

 

Видео – аутор: Жељко Савић

Производња: ТВ Арс медија – портал, фебруар 2022. године.

Извор: ТВ Арс медија – портал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *