ИЗЛОЖА ВАЈАР СРЕТЕН СТОЈАНОВИЋ И ПРОСТОРИ ТАКТИЛНОСТИ

Стручно вођење изложбе Вајар Сретен Стојановић и простори тактилности

Др ум. Јелена Јанев

Четвртак, 27. април, 19 часова

Вођење кроз изложбу Вајар Сретен Стојановић и простори тактилности и представљање методологије рада са студентима Сценског дизајна, као и процеса промишљања поставке изложбе, биће одржано у четвртак, 27. априла у 19 часова.

О методологији наставе на предметима Скулптура и Просторна инсталација, начинима увођења студената друге године у скулпторско размишљање и треће године у промишљање просторне уметничке инсталације, говориће кустоскиње изложбе др ум. Јелена Јанев и Марта Ђармати, виши кустос Спомен-збирке Павла Бељанског. Оне ће објаснити и на који начин су живот и рад Сретена Стојановића били инспирација за настале радове, као и за кустоско решење поставке изложбе.

Пројекат је реализован у сарадњи Спомен-збирке Павла Бељанског и смера Сценска архитектура, техника и дизајн, Одсека за уметност и дизајн на Департману за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду. Повод је обележавање 125 година од рођења знаменитог уметника. Студенти прве, друге и треће године основних студија Сценске архитектуре, технике и дизајна, на предметима Увод у студије архитектуре, Скулптура и Просторна инсталација, а под вођством професорки др Татјане Бабић и др ум. Јелене Јанев, након истраживања дела и живота Сретена Стојановића, дали су свој креативни одговор кроз скулптуре, просторне инсталације и макете – предлоге архитектуре изложбе.

Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

Фото: Јелена Воргучин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *