ISTINITA I POTRESNA FILMSKA PRIČA „REKLA JE“ U BIOSKOPIMA OD 17. NOVEMBRA

REKLA JE (SHE SAID)

Režija: Maria Schrader

Uloge: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle, with Samantha Morton

Scenario: Rebecca Lenkiewicz 

Zasnovano na reportaži Njujork tajmsa koje su sprovele Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet kao i knjizi Rekla je koju su napisale Džodi Kantor i Megan Tui

Dvostruko nominovana za Oskara Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke Njujork tajmsa, Megan Tui i Džodi Kantor, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

REKLA JE predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *