„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА АЛЕКСУ КОСАНОВИЋА

У понедељак 05. јула акција „Хуманитарни понедељак биће намењена Алекси Косановићу. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Алекса је рођен 2017. године у Новом Саду, у 31. гестацијској недељи трудноће, хитним царским резом. После првих проблема са којима је суочен он и његова породица, нови шок је уследио када му је са три године установљена спастична квадриплегија због које није у могућности да самостално хода.

Новац који ће се прикупљати потребан је за СДР (селективна дорзална ризотомија) операцију у Америци, која би му уклонила спазам мишића, као и за даљу рехабилитацију, прегледе, помагала и неопходне третмане и трошкове пута и смештаја за време лечења.

У акцији прикупљања средстава за лечење близанаца Ристић Кристине и Вељка укупно је прикупљено 245.300,00 динара.

Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Извор: ЈКП „Градско зеленило“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *