ХАЈДЕ ДА ПРИЧАМО О МЕНТАЛНОМ ЗДРАВЉУ!

Новосађани и Новосађанке, позивамо вас да нам се придружите у суботу, 15. октобра, на
радионици „Култура дијалога о менталном здрављу”, у оквиру новосадског Фестивала менталног здравља.
Без обзира на то колико знате о менталном здрављу и да ли имате лична искуства с проблемима менталног здравља или не, дођите да заједно размишљамо како можемо једни другима да будемо подршка, а не препрека. Шта грађани и институције могу да  учине заједничким промишљањем како би се стереотипи о проблемима менталног здравља срушили и створило отворено и прихватајуће друштво?
Учешће је бесплатно, обезбеђени су прибор за рад, ужина и освежење, а пријаве су могуће путем имејл адресе: prihvatiizazov@kulturis.org.
ВРЕМЕ: субота, 15.10, од 10 до 13 часова.
МЕСТО: Дигитални омладински центар (Војводе Путника 1), Нови Сад.
ОПИС ДОГАЂАЈА: Радионица ће се одржати у форми лабораторије за партиципацију грађана, која подразумева активно учешће свих присутних. На почетку ћемо направити увод у тему, где ћемо се осврнути на искуства и проблеме с којима се свакодневно суочавају особе с искуством психијатријске хоспитализације, као и на начин бриге о менталном здрављу у нашем окружењу.
Након тога, грађани ће имати прилику да кроз групни рад и дијалог осмишљавају и предлажу решења која могу подстаћи бољу бригу о менталном здрављу, као и детабуизацију и адекватну интеграцију особа са проблемима менталног здравља.
У знак захвалности за активно учешће у овој лабораторији, Градска библиотека у Новом Саду поклониће бесплатну чланску карту библиотеке свим учесницима.
Догађај организују и воде Градска библиотека у Новом Саду, Ивана Јовановић Арсић испред Удружења „Културис”, и психолози Јована Ћојдер и Лука Тодоровић испред Удружења „Патрија”, уз учешће др Снежане Укропине из Института за јавно здравље Војводине.
Извор: Градска библиотека у Новом Саду
Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *