ГОСТОВАЊЕ ЈЕДНОГ ОД НАЈВЕЋИХ СВЕТСКИХ ТАНТРИЧКИХ МАЈСТОРА И СЕКСОЛОГА, ГУРУА МАКАЈЕ, У НОВОМ САДУ И БЕОГРАДУ

У периоду од 26. до 29. октобра ове године у Србији ће боравити гуру Макаја – Аба Азиз Макаја (Фрањо Милићевић), један од највећих светских учитеља тантре и кундалини јоге и сексолога.

Гуру Макаја је харизматични, екстатични духовни учитељ чија је основна животна мисија: ширити спознају о сексу и љубави као духовном путу, о умећу трансформације сексуалне енергије у божанску љубав и екстазу.

Макаја ће у Београду и Новом Саду одржати предавања на тему:

„Савремена тантра – нове димензије партнерске љубави и духовности“.

Предавања ће се одржати:

26.10.2023. (четвртак) у 20,30 у јога студију „Shiva Shakti“, Ресавска 30 Б, у Београду и

27.10.2023. (петак) у 18,00 у јога студију „Хипократ“ у Новом Саду, Радничка 7. Улаз на предавања је слободан. Уводничар: Виктор Радун Теон.

Биће одржане и две радионице о практичним саветима и техникама за бољи и срећнији љубавно-сексуални живот према методама Комаја школе тантре:

28.10.2023, од 10-18 ч. у „Хипократу“, у Новом Саду и

29.10.2023, од 10-18 ч. у простору у Београду, Зелени венац 11 (код Томе).

Гуру Макаја (Аба Азиз Макаја, Фрањо Милићевић) је светски признат учитељ кундалини јоге и тантре и сексолог, оснивач међународне духовне заједнице и тантричке школе Комаја (https://www.komaja.org), са седиштем у Швајцарској и центрима широм Европе и света (Швајцарска, Немачка, Вел. Британија, Ирска, Аустралија, Малта, Хрватска, Македонија).

Макаја је међународни ауторитет из области сексуалности, љубави, партнерских односа, јоге и тантре. Он је и признати филантроп и хуманиста. За свој рад је добио многобројна признања и награде. Добитник америчке награде за сексуалну интелигенцију (SIA) и члан Светске асоцијације за сексуално здравље (WАS). Написао је неколико књига о сексуалности, тантри и духовном развоју: Komaja, Eros i logos, Komaja – The Spiritual School, Komaja Kunst, Božanski seks bez tabua. Често путује по свету и држи предавања и радионице.

Гостовао је на многим познатим светским медијима (RTL, ARD, ATV, SF1, Sueddeutshe, Playboy, Wiener, Die Weltwoche, Комсомолскаја Правда и др.). О „љубавном гуруу“ и „највећем секс-гуруу Еуропе“ пише немачки Playboy, „Господар цвећа“ – постулира Süddeutsche Zeitung, „Уметност завођења“ – швајцарски недељник Die Weltwoche, а чак и источноевропски медији (руска Комсомолскаја Правда, румунски ФХМ, бугарски Стандард и други) детаљно извештавају о „сексуалном просветитељу“ 21. века.

Научна истраживања су потврдила да су људи који редовно практикују комајине тантричке методе ментално здравији од контролне групе. Млади који прођу Комајину Љубавно-еротску терапију, трајно су ослобођени зависности од дрога.

Комаја тантра или „зрачећа љубав“ је духовни систем који уједињује кундалини јогу и тантру. То је пут трансформације сексуалности у екстатичну, божанску љубав, пут сједињења и екстазе. Комаја представља дубок и недогматичан приступ духовности. Кључ Комаја тантре је Љубав. Комаја тантра је божанска љубав, блаженство, екстаза, истина и радост живљења. Комајине методе се не косе ни са једним веровањем и религијом и могу их практиковати сви, без обзира на њихово религијско и свако друго опредељење.

Данас нам је више него икад неопходна нова култура сексуалности и љубави, када живимо у доба поремећених партнерских односа, распада брака, породице и свих вредности, и када је сексуалност сведена на инстант секс, без љубави, без емоција и без трага духовности. Данас нам је неопходан нов приступ сексу, љубави и партнерским односима, заснован на узајамном разумевању, комплементарности и искреној љубави. Промена се тражи од свих нас, не само од оних који доносе политичке одлуке. Макајин систем ову унутрашњу револуцију чини могућом:

„Сљедећи корак у еволуцији човјечанства бит ће остварен тек кад се постигне освјешћивање и контрола сексуалне енергије. То се најлакше постиже помоћу природне способности мушкараца и жена да се заљубљују и бивају у љубави.“

Макаја нуди систем за свесно интегрисање секса, љубави и свести, при чему секс – с љубављу и свешћу као доминантним снагама – бива дубоко испуњен и свеобухватно исцељен. То доноси испуњење и срећу у љубавном и сексуалном животу људи.

Везу између једног – контроле сексуалне енергије – и другог – способности заљубљивања и љубави – Макаја образлаже у својој теологији сексуалности коју проучавају и водећи умови светске сексолошке науке.

Комаја нуди свеобухватан програм образовања и темељно духовно школовање у оквиру Комаја тантра школе, обрађујући теме љубави, сексуалности и духовности.

О Макаји су говорили и подржали га многи признати стручњаци и ауторитети из области сексологије и духовног развоја, угледни писци, интелектуалци, професори (др Маријан Кошичек, проф. др Ферид Мухић, др Марти Клајн, др Дебора Тај Анапол и др.)

  • Др Марти Клајн (САД), интернационално познат породични и сексуални терапеут, терапеут за парове, аутор више бестселера на тему сексуално васпитање и терапија парова: „Сексолошки рад Абе Азиза Макаје има политички значај: у свету који се концентрише на супротности и разлике, Макаја… говори о еротском потискивању од којег сви пате и поучава начин живота који људе подсећа на оно што им је свима заједничко: потенцијал за еротско испуњење и свесну љубав.“
  • Рејмонд Ј. Лоренс, аутор књиге The Poisoning of Eros (Добитник награде за књигу на 9. Светском конгресу сексологије), САД: „Макајино дело је храбар и провокативан корак ка спасењу еротског.”
  • Проф. др. Маријан Кошичек, аутор преко 20 књига на тему сексуалности, отац сексолошке науке на подручју бивше Југославије: „Књига Ерос и логос ће без сумње помоћи људима да се боље снађу у љубавно-еротском животу.“
  • Др Дебора Тај Анапол, САД, ауторка књиге Polyamory: The New Love Without Limits: „Ерос и логос нуди инспиративну визију како у потпуности искусити целокупни потенцијал људске интимности (…) Сви који теже разумевању темељне једноће секса и спиритуалности, овде ће то пронаћи.“
  • Волф Сугата Шнајдер, издавач књига CONNECTION и часописа CONNECTION: „По мени, Аба Азиз Макаја је један од највећих живућих мајстора тантре. Као ретко ко он препознаје свето у сексуалном и панеротско у животу аутентичних светаца. Дивим се његовом храбром залагању за љубав и искреност, за духован, испуњен живот без лицемјерја и трулих компромиса, као и његовом учењу о ’продуховљавању сексуалности’…“

Извор: ТВ Арс Медија

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *