„GASTROMEET FEST“ ЗА ВИКЕНД У БЕОЧИНУ

Први фестивал хране „GASTROMEET FEST“ биће одржан у Беочину на платоу код Спортског центра за викенд 28. и 29. октобра.

„GASTROMEET FEST“ је нова манифестација у туристичкој понуди Беочина коју уз подршку Општине Беочин и Туристичке организације Беочин организује Центар за развој туризма и очување села.

Са амбицијом да постане традиционални фестивал, циљ „GASTROMEET FEST“-a je очување гастрономске и унапређење туристичке понуде Срема и Војводине али и промовисање светске кухиње кроз представљање иновативних приступа у спремању јела са роштиља.

Посетиоци ће током два дана имати прилику да уживају у различитим садржајима и правој експолозији добрих укуса јер ће за њих храну припремати како мали локални произвођачи тако и врхунски кувари са завидним међународним искуством.

У понуди фестивала је и продајни базар хране и пића кроз који ће бити представљена традиционална војвођанска кухиња, стари занати и мануфактура, домаћи производи и око 20 врста занатских пива као и разноврсна понуда винарија из Срема.

Такође, оба дана одржавања фестивала од 15 часова организатори најављују и отварање највећег смокера на Балкану а у припреми ће бити око 150 килограма меса.

У суботу, 28. октобра одржаће се и такмичарски део припреме димљених свињских ребараца и пилећих крилаца а учесници ће храну припремати у смокерима и најмодернијим роштиљима што је, како организатори наводе, само по себи атракција и јединствена прилика да се шира публика упозна са овим начином и приступом припреми хране.

У оквиру такмичења, очекују се и екипе из суседних држава док ће узорке хране оцењивати међународни жири састављен од врхунских кувара из земље и иностранства.

Такође у суботу, на програму су и „мастерклас“ радионице и предавања на тему гастрономије, дегустације хране, нутриционизма и др. а посетиоци ће моћи да открију и мале тајне великих мајстора као и да добију савете о комбиновању сирева са пићем и храном, слагању хране са винима, пивом и жестоким пићима и сл.

Радионице и предавања одржаће професор и међународни кулинарски судија Јордан Настановић, познати ТВ водитељ кулинарских емисија и међународни инструктор и судија HORECA система Хаџи-Саша Мишић, члан Асоцијације шефова кухиње Србије и најбољи кувар 2022. године у земљи, Драгиша Стефановић Гиле као и међународно награђивани наставник гастрономије Горан Радивојевић.

У недељу, 29. октобра нас на „GASTROMEET FEST“-у очекује и ревијални део програма где ће „недељани ручак“ уз кулинарске звезде, припремати и новинарске екипе, бројни гости, и кувари.

Више о GASTROMEET FEST-у можете сазнати на официјелним страницама

Instagram: Gastromeetfest

Facebook:www.facebook.com/Gastromeet

e.mail: gastromeetfest@gmail.com

САТНИЦА ФЕСТИВАЛА

СУБОТА, 28. ОКТОБАР

10 часова, Окупаљање излагача и такмичара

11 часова, Свечано отварање фестивала

12 до 15 часова, Гастро радионице и предавања

15 часова, Отварање највећег смокера на Балкану

15 до 16 часова, Узимање узорака и оцењивање јела

17 часова, Проглашење победника

17 до 20 часова Дегустација хране, занатских пива и вина из Срема

НЕДЕЉА, 29. ОКТОБАР

10 часова, Отварање фестивала – базар излагача, ревијални део-припрема хране

15 часова, отварање највећег смокера на Балкану

15 до 20 часова, Дегустација BBQ јела уз занатска пива и вина из Срема

20 часова, Затварање GASTROMEET FEST-a

Извор: Општина Беочин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *