GALERIJA MATICE SRPSKE SA VAMA I KOD KUĆE

Obaveštavamo vas da od 17. marta 2020. godine izložbeni prostori Galerije Matice srpske biće zatvoreni za posetioce. U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije koje za cilj imaju prevenciju širenja korona virusa (COVID–19) ova mera donešena je radi zaštite naših posetilaca i sugrađana.

Zato će se Galerija Matice srpske tokom narednog perioda preseliti iz galerijskog u virtuelni prostor i ponuditi nov sadržaj kroz kampanju GMS S VAMA KOD KUĆE u želji da svim ljubiteljima umetnosti učini boravak kod kuće „kulturnijim”.

Tokom narednih nedelja publika različitog uzrasta i interesovanja imaće mogućnost da: uživa u našim muzičkim predlozima za roditelje i njihove bebe u okviru projekta Odrastanje uz umetnost, da učestvuje u našem „umetničkom izazovu”, pogleda video-vođenja kroz aktuelnu izložbu i stalne postavke i sa porodicom odigra zanimljive umetničke igre. Takođe, celokupnu stalnu postavku Galerije sa pričama o najznačajnijim delima na srpskom i engleskom jeziku svi zainteresovani mogu pogledati u našoj virtuelnoj turi – http://www.galerijamaticesrpske.rs/virtuelna-poseta.html

Iskoristite vreme kod kuće da pročitate knjigu za koju nikad niste imali vremena, družite se sa svojim najmilijima, i pratite društvene mreže Galerije Matice srpske jer „u muzeju” možete biti i kod kuće.

Na Facebook-u i Instagramu nas možete pronaći: @galerijamaticesrpske

 

Izvor: GMS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *