ЕГЗИТ У АМСТЕРДАМУ ПОКРЕЋЕ НОВУ ЕКОЛОШКО – МУЗИЧКУ ПЛАТФОРМУ У ЈЕДНОМ ОД НАЈФАСЦИНАНТНИЈИХ КЛУБОВА НА СВЕТУ

Настао пре две деценије на темељима друштвеног активизма, ЕГЗИТ је у току своје историје покренуо читав низ пројеката од друштвене важности, а као најаву велике прославе 20 година фестивала следећег јула, новосадски фестивал лансира до сада највећи еколошки пројекат под називом • LIFE STREAM. Од идућег јула, сви најбољи наступи на Егзиту биће директно преношени са јасним друштвеним циљем да анимирају светске лидере и општу јавност да предузму одлучне и хитне кораке ка заштити планете и живота на њој. Први у низу Егзитових • LIFE STREAM догађаја биће одржан већ наредне недеље, 18. октобра на Amsterdam Dance Event – у 2019, највећој светској смотри електронске музике, када ће у сензационалном клубу и хотелу Crane Ferald-a, смештеном у великом крану трансформисаном у клуб, специјално за ову прилику наступити фантастични АРТБАТ, добитник награде за најбољи нови ДИ-ЏЕЈ дует. Њима ће се придружити и регионални ДИ-ЏЕЈ таленти, Coeus, After Affair, Andrew Meller и DJ Jock, а цео догађај биће преношен путем званичног • LIFE STREAM Фејсбук догађаја!

У духу нове платформе за заштиту животне средине, а у светлу сад већ сасвим разрађене антикампање против шеснаестогодишње девојчице која се усудила да дигне глас у име планете на којој живимо, ЕXИТ је младој герилској ратници и икони покрета за заштиту животне средине, Грети Тунберг, доделио • LIFE STREAM признање за изузетан допринос у покретању питања очувања постојеће биосфере и живота на Земљи.

„У последње време сведоци смо лавини коментара на рачун Гретиног изгледа, тона и гестикулације, чују се бројне теорије завере и многе друге, потпуно споредне теме, при чему као да сви ти гласови игноришу суштину – да су подаци које Грета Тунберг износи тачни и научно потврђени. Скептици који не верују у ове чињенице, повероваће за пет или десет година, када сопственим очима буду сведочили погубним последицама климатских промена. Нашој планети није потребно спасавање, она ће преживети све, спасење је потребно људима и животу око нас“, изјавио је овим поводом оснивач Егзита Душан Ковачевић.

Млада Грета је након свог бескомпромисног активизма и инспиративног говора у Уједињеним нацијама пред највећим светским моћницима, који су испратиле милијарде људи широм света, постала заштитно лице еколошког покрета, а номинована је и за овогодишњу Нобелову награду за мир! Уколико добије ово признање, шведска тинејџерка постаће најмлађа добитница, од тријумфа пакистанске  Malale Yousafzai, која је имала 17 година у том тренутку.

Грета Тунберг доспела је у фокус светске јавности када је одржала сјајно примљен говор на УН конференцији о климатским променама у Пољској, а на састанку Светског економског форума у Давосу у јануару, изговорила је већ чувену реченицу упућену утицајним владама и лидерима: „Желим да се понашате као да вам кућа гори“, а као и милиони младих који су изашли на улице у последњих неколико месеци, такође поручује: „Системске промене, не климатске промене!“ Своје поруке заокружила је на Самиту о климатским променама УН у Њујорку: „Свет се буди, а промене долазе, свидело се то вама или не!“

 

 

 

 

Извор: ЕГЗИТ ФЕСТИВАЛ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *