,,ЏИПСИ КИНГС”, ДАТУМ КОНЦЕРТА ПОМЕРЕН ЗА 11. МАЈ

Група ,,Џипси Кингс“ (Gipsy Kings) наступиће у нашој земљи поново после 10 година.

Одржавање концерта ,,Краљева цигана“ померен је на 11. мај, у Хали спортова у Новом Београду са почетком у 20 часова.

Заводљиво мешање традиционалног фламенка са поп и латино ритмовима, учинило је ,,Џипси Кингсе“ светским феноменом и правим краљевима музичке сцене.

Одликује их динамичан звук гитара, страстан начин певања и оригиналан и препознатљив приступ извођења фламенка који се огледа у непридржавању строгих правила које захтева традиционално извођење ове врсте музике.

,,Џипси Кингс“ су део неколицине изузетних уметника у историји музике који су осмислили универзални музички стил. Освојили су ,,Греми“ награду за албум  ,,Савор Фламенко“ у категорији ,, World music“ 2014. године.

Један од родоначелника данашњег стила „Џипси кингса” је Манитас де Плата, чије је право име Рикардо Балијардо, један од највећих гитариста свих времена који је утицао и на своје синове Тонина, Жака и Мориса, који су чланови оригиналне поставе „Џипси кингса”. Као потврда ромске традиције, Микаел Балијардо (син Тонина Балијарда, соло гитаристе и оснивача „Џипси кингса”) пре шест година постао је стални члан групе. Бенд је одмах препознао његову креативност и таленат као музичара и певача. Микаел Балијардо је сада и уметнички директор „Џипси кингса” и веза између традиције њихове музике и обнављања жанра.

Уз фантастичан и добро препознатљив звук и ритам гитара, праћених басом, клавијатурама и перкусијама, овог пута предвођени феноменалним Микаелом Балијардом, неће бити битно шта ће свирати.

Најбоље реакције обично иду уз њихове највеће хитове „Ун Амор“, „Ђоби Ђоба“, „Воларе“ са њиховог најуспешнијег албума из 1988. године.

Улазнице за концерт су већ у продаји на свим продајним местима CS Eventima по ценама од 1.900 динара до 3.5000 динара.

Улазнице се могу наручити и преко: www.eventim.rs. i www.scnovibeograd.rs.

Организатори су: ЈП Спортски центар Нови Београд и HHArtists

 

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.