ДВЕ НАГРАДЕ ИЗДАЊИМА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА НОВОГ САДА

Две поетске збирке у издању Културног центра Новог Сада овенчане су књижевним признањима: збирка Секвоја песника Енеса Халиловића награђена је „Кочићевим пером“, док је Симон Грабовац добитник Награде „Теодор Павловић“ за збирку Дубока тишина.

Енес Халиловић добитник је Награде „Кочићево перо” за збирку поезије Секвоја у издању Културног центра Новог Сада. Награду додељује Задужбина „Петар Кочић Бања Лука – Београд”. У саопштењу жирија (Никола Вуколић, Миљенко Јерговић и Младен Весковић) наводи се да је Халиловићу награда додељена за „висока достигнућа у савременој књижевности и оданост лепоти Кочићеве мисли и речи”, те да је збирка тематски и проблемски разноврсна, стилски и језички уравнотежена, поетички и филозофски утемељена.

Жири у саставу проф. емеритус др Сава Дамјанов (председник), проф. др Срђан Шљукић и Радован Влаховић донео је једногласну одлуку да Награда „Теодор Павловић за најбољу књигу припадне Симону Грабовцу за књигу Дубока тишина (Културни центар Новог Сада, Нови Сад, 2021).

Награда се додељују у оквиру манифестације Дани Теодора Павловића коју организује Банатски културни центар из Новог Милошева у сарадњи с Матицом српском из Новог Сада, под покровитељством Општине Нови Бечеј. Манифестација ће се одржати по двадесет и трећи пут у Новом Саду и Новом Милошеву децембра 2022.

Извор: Културни центар Новог Сада

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *