ДОМАЋИ ФИЛМ „ИЗГРЕДНИЦИ“ У БИОСКОПИМА

После светске премијере на престижном филмском фестивалу у Чикагу и успеха на овогодишњем ФЕСТУ, филм Дејана Зечевића „ИЗГРЕДНИЦИ“ од данас је на редовном репертоару наших биоскопа: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx БИГ Београд, Рода Cineplex, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Capitol Park Раковица, Фонтана, Културни центар Београд, Arena Cineplex (Нови Сад), CineStar (Нови Сад), Cineplexx (Ниш), Cineplexx Крагујевац Plaza, CineStar (Зрењанин), CineStar (Панчево), Вилин Град (Ниш), Кварт (Краљево), Eurocinema (Суботица), Александар Лифка (Суботица), Екран (Сомбор), Арт биоскоп (Ужице), Лесковачки културни центар, ЛМ (Шабац), Културни центар Горњи Милановац, Центар за културу Ваљево, Cineplexx МNЕ Delta City (Подгорица) и Cadmus Cineplex (Будва), Cinema 123 (Никшић).

„Црно-бела слика елиминише непотребне детаље, нема кићења и улепшавања, сконцентрисан си на суштину. Трудили смо се да композицијом, па форматом 1:33, стара добра коцка и кадрирањем истакнемо један геометријски, математички поглед на реалност како би публика могла да уђе у главу наших јунака и види је на исти начин“, истакао је редитељ Зечевић.

Главне улоге поверене су младим глумцима Радовану Вујовићу, Марти Бјелици и Младену Совиљу, док лик њиховог професора тумачи Светозар Цветковић. У осталим улогама ту су Предраг Ејдус, Борис Исаковић, Бранка Шелић, Мирољуб Лешо, Милена Ђорђевић и Миодраг Драгићевић. Изгредници прате причу о три студента који радећи на свом експерименту, покушавају да докажу да просторна деструкција, прављење нереда, с временом доводи до социјалне деструкције, до појаве изгреда. Млада тројка не увиђа да им се хаос који изазива за потребе пројекта полако увлачи и у њихове животе. Губе дистанцу, а професор их оставља да се сами суоче са последицама. Директор фотографије је Миладин Чолаковић, сценарио потписује Ђорђе Милосављевић, монтажу су урадили Милена Предић и Лазар Предојев, сценограф је Зорана Петров, костимограф Лана Павловић, а за маску и шминку била је задужена Марија Ковачевић Јовановић.

Филм продуцентске куће Biberche подржали су Филмски центар Србије, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање, а и снимао се од почетка децембра 2015. године на разним локацијама у Београду и Новом Саду.

Трејлер:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *