ДОДЕЉЕНЕ БАФТА НАГРАДЕ

 

18. фебруара су, по 71. пут додељене награде БАФТА, које додељује Британска филмска академија.
Међу награђеним филмовима и уметницима нашли су се и филмови који ће бити приказивани у нашим биоскопима, у дистрибуцији Тарамоунт филма.

 

 

Тумачећи лик Винстона Черчила у филму НАЈМРАЧНИЈИ ЧАС (DARKEST HOUR), Гери Олдман је добио ову престижну награду за најбољег глумца у главној улози.
НАЈМРАЧНИЈИ ЧАС је историјска драма чија радња почиње уочи Другог светског рата, када Черчил само неколико дана након што је именован за премијера Уједињеног Краљевства, мора да се суочи са једном од својих најтурбулентнијих и најважнијих одлука.

Ово филмско остварење награђено је и за најбољу маску, шминку и фризуру.

Трејлер филма:

Филм који ће у дистрибуцији Тарамоунт филма бити приказан нашој публици само у оквиру овогодишњег ФЕСТА, ФАНТОМСКА НИТ (PHANTOM THREAD) однео је награду за најбољи костим.
Радња филма смештена је у Лондон педесетих година прошлог века. Рејнолдс Вудкок (Данијел Деј – Луис) је реномирани модни креатор, чије хаљине обожавају најстилизованије даме тог времена. Он живи веома необичним животом у коме ужива сав конфор. Али мир на који је навикао пореметиће млада жена челичне воље, по имену Алма, која ће убрзо постати његова муза и љубавница.

Трејлер филма:

Најбољи анимирани филм по мишљењу Британске академије је КОКО (COCO), који се још увек приказује у нашим биоскопима, синхронизован на наш језик.
КОКО је магична прича која нам долази из студија Дизни и на најлепши начин, пун живих боја и звукова, повезује наш свет и свет наших предака, говорећи о љубави и везама чланова породице.

Трејлер филма:

БАФТА награда за најбољег младог глумца додељена је Данијелу Калуји за улогу у психолошком трилеру БЕЖИ! (GET OUT!), који се у нашим биоскопима приказивао у мају прошле године.

Трејлер филма:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *