ДОДЕЉЕНА НАГРАДА ,,МУЗИКА КЛАСИКА“ ГАРЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

На свечаној церемонији одржаној 31. јануара 2020. године у Музеју Народног позоришта у Београду, Галерији Матице српске је додељена награда „Музика класика“ за 2019. годину у категорији музичка институција године за промовисање уметничке музике за реализацију концерата класичне музике за бебе и родитеље у оквиру пројекта „Одрастање уз уметност“. Награда је уручена др Снежани Мишић, програмској директорки Галерије Матице српске и Милану Радуловићу секретару Музичке омладине Новог Сада.

Награда „Музика класика“, установљена је 2010. године, када је изашао први број ревије „Музика Класика“. Осмишљена је као признање домаћим уметницима, ансамблима, фестивалима, издавачима, критичарима, музичким институцијама и медијима, који су у оквиру календарске године оставили најзначајнији траг на домаћој музичкој сцени. Подељена у седамнаест категорија, награда се додељује на основу вредновања еминентног стручног жирија, који својим активним присуством на концертима у музичким центрима у земљи, предлажу уметнике и институције за које сматрају да су оставили најзначајнији траг у музичком животу наше земље у току једне године.

Рад Галерије Матице српске, дуже од једне деценије, усмерен је ка приближавању културе и уметности најмлађим посетиоцима – бебама, деци и њиховим родитељима. С намером да укаже на значај присуства културе и уметности у одрастању детета у сарадњи са Београдском филхармонијом и Музичком омладином Новог Сада, а захваљујући подршци и партнерству Фондације „Нови Сад 2021”, Војвођанске банке – ОТП група и  Теленор фондацији, другу годину за редом организује концерте класичне музике за бебе и родитеље у оквиру пројекта Одрастање уз уметност. Захваљујући концертима преко хиљаду новосадских малишана ушли су у чаробни свет уметности и класичне музике, пре него што су многи од њих направили своје прве кораке. Уживајући у најлепшим класичним композицијама најмлађи Нвосађани на концертима, из месеца у месец, у Галерији Матице српске одрастају уз уметност и негују љубав ка класичној музици.

За све информације можете се обратити Јелени Огњановић путем телефона 021/ 4899018 или 0691103051.

 

Извор: Галерија матице Српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *