ДОЧЕК 7257. СА САЊОМ И БАЛКАНИКОМ

Александар Сања Илић и група Балканика наступили су први пут у Новом Саду за дочек православне Нове године 2019. познатије као Дочек 7257. Концерт је организован у великој сали Позоришта младих и трајао је скоро три сата.

Спектакл је почео нумером „Хиландар”, уследила је прелепа мелодија „Долина суза”, евровизијска „Нова деца” и „Плава птица”, затим серијал евергрин нумера као што су „Јовано, Јованке” и „Зајди, зајди” (уз коју се певачица Даница Крстић и расплакала). Сања и Балканика су извели и мноштво циганских песама, затим „Принцезу” (коју су раније певали Слађана Милошевић и Дадо Топић) и популарну „Пукни зоро”.

Концерт није могао да прође без ванвременске теме из домаћег филма „Лед”, као и мелодија „Балкан 2000” и „Цепај”. Право изненађење је било то како певач (уједно и тромбониста) Младен Лукић фантастично изводи песме Љубише Стојановића Луиса, а бонус кад су сви заједно отпевали „Ах, какво вече” руске певачице Пелагије. Публика је са обожавањем дочекала и Љубу који већ пет деценија мајсторски свира флауту, гајде и рог, и који је на неки начин један од заштитних лица групе Балканика.

Пред крај вечери, посетиоци су чули и четири песме са будућег албума спремљеног за светску сцену, а онда је перкусиониста Александар направио атмосферу реге мелодијама и извео публику да ђуска на сцени. Међу спремнима да играју са музичарима био је и један мали шмекер, вероватно предшколац.

Линк део атмосфере са концерта:

Ово музичко „путовање” са мултиталентованим оркестром од 11 чланова међу којима су три певачице анђеоског гласа (две су Новосађанке), провели су публику кроз атмосферу од Гуче до светских рефлектора. Изгледа да су се ове 2019. све коцкице сложиле како треба, јер је Сања Илић рекао да им је новосадски концерт најуспешнији наступ у протеклих годину дана.

Текст: В. Раонић

Фотографије и видео: Жељко Савић

Извор: ТВ Арс Медија

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *