Деца и екрани – сазнајте како се изборити са изазовима савременог родитељства

Улоге родитеља су једне од најбитнијих које појединац може да има јер управо се из те улоге обликују будући нараштаји који држе будућност читавог света. Ипак, услед свакодневних изазова са којима се суочава сваки појединац, неретко смо сведоци, да због оптерећености и терета свега што зивот јесте, уме највише да трпи управо родитељска улога. Kако препознати када дете има проблем, када се аларм пали и како детету помоћи – о томе ће бити речи на шољици разговора са родитељима „Деца и екрани” која ће бити одржана у недељу, 12. марта од 18 сати у Цорто цаффе-у (Дунавска 18).

За оне родитеље који желе да знају више о развоју свог детета, овом приликом, говориће психолошкиња, ЦЕО Резилиент Ивана Мрђен, логопед Јована Kашић Милиновић и дефектолошкиња Милица Радановић које су окупиле и покренуле концепт „Шољици разговора” како би подржале родитеље, а самим тим и децу. „Шољица разговора” заснива се на једномесечном виђању, разговору и дружењу на најављеним локацијама, потпуно је отворено и бесплатно за сваког ко жели да се придружи. Овога пута, на тему „Деца и екрани”, као гост говориће и доктор медицине Јасмина Пајић.

„Сам концепт је креиран из искуственог доживљаја да постоји потреба за усмеравањем и сазнањем, како имамо све више деце која испадају из колосека развојних норми, као и родитеља који у мору информација више не знају чему да верују и шта је значајно. Шољица разговора подразумева посвећивање времена разговору о темама које су битне за дететов развој, док се добијају информације из угла дефектолога, логопеда, психолога, лекара, васпитача и других стручњака. Идеја је да на једном месту окупимо све стручњаке који су неодвојиви део дечијег развоја, а затим из проверених извора едукујемо родитеље, пружајући им адекватне темеље за разумевање фаза и индикација. Шољица разговора има за идеју да окупи родитељи и пружи овај вид подршке, повеже људе и омогући брзу размену кључних информација”, истичу стручњакиње „Шољице разговора”.

У овој буци и гунгули родитељи не успевају да испрате праве информације, да се посвете деци, да разумеју кроз шта пролазе и када је заиста потребно да обрате пажњу и предузму адекватне кораке значајне за развој детета, док као резултат имамо све више деце са развојним потешкоћама.

„Шољица разговора” реализује се у сарадњи са центром МенталХаб.

ИЗВОР: ТВ АРС МЕДИЈА – ПОРТАЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *