„ДА ЛИ СЛИКА ИМА МАНУ, ПА СЕ КРИЈЕ У ОРМАНУ?“

Креативне радионице за децу суботом

ДА ЛИ СЛИКА ИМА МАНУ, ПА СЕ КРИЈЕ У ОРМАНУ?

29. мај 2021. године од 11.00 до 12.30 сати

 

Поводом новоотворене изложбе у Галерији Матице српске Идентитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918–1941), мајски циклус креативних радионица посвећен је управо теми идентитета, односно шта нас чини оним што јесмо. Посматрајући портрете и аутопортрете различитих жена које су живеле у једној краљевини и преиспитивале друштвена правила, разговараћемо о томе шта све може чинити једну особу и како она све може бити приказана. У креативном делу, деца ће на креативан начин изразити своја запажања о изложби и њеној теми.

У суботу, 29. маја од 11.00 до 12.30 сати биће одржана радионица Да ли слика има ману, па се крије у орману?, на којој ће деца посматрати једну слику изложену другачије од осталих – у орману. Преузимајући улоге кустоса, који осмишљавају изглед изложбе, и конзерватора, који помажу кустосима у постављању слика и предмета у простор изложбе, осмислиће где би се још слике могле изложити и како би се то могло учинити. Затим ће опажати слику у орману, Портрет сликарке Лепосаве Ст. Павловић сликарке Зоре Петровић, размишљати зашто је сликарка приказана у мушкој одећи и да ли је то разлог да буде у орману. На крају радионице, малишани имају задатак да кроз цртеж прикажу нешто што би волели да покажу другима, али су до сада то скривали.

Цена улазнице је 150.00 динара. Због ограниченог броја места на 10 малишана  узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника https://forms.gle/fgQ1qYwwkjNznJWE8

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *