ЧЕТВРТКОМ АУТОРСКО ВОЂЕЊЕ КРОЗ САН НЕОЛИТСКЕ НОЋИ

Прво ауторско вођење кроз очаравајући свет неолита у Музеју Војводине (Дунавска 35) одржано је у четвртак, 28. јула 2022. са почетком у 18 сати. Коаутор изложбе мр Лидија Баљ се потрудила да великом броју заинтересованих посетилаца дочара како је изгледао живот у периоду старчевачке и винчанске културе.

Изложба „Сан неолитске ноћи” као део програмског лука „Трђава мира” Европске престонице културе Нови Сад 2022 указује на заједничке корене европске културе и шаље поруку мира и једнакости.

Изложба организована у сарадњи са Народним музејом Србије, прва је свеобухватна изложба неолитског доба након пола века. На изложби се, између осталог, могу видети непроценљиви артефакти од којих неки нису уобичајено изложени за јавност, али и нови научни и технолошки доприноси проучавању овако давне прошлости.

Изложба „Сан неолитске ноћи” траје до 15. октобра 2022. Радно време Музеја Војводине је 9–19 радним даном, викендом 10–18. Улаз за посетиоце је најкасније пола сата пре краја а понедељак је нерадан дан. Карта за музеј је симболичних 200 динара. Стручна вођења биће сваког четвртка током августа од 18 сати, а након летњег периода припремају се додатни пратећи садржаји, пре свега за најмлађе посетиоце.

Текст и фото: В. Раонић;

Извор: ТВ Арс Медија

Администартор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *