cricket 19 game for pc download codecs automatically windows 10 como instalar adobe audition cs6 full free direct3d 11 download windows 10 does microsoft office home and student 2007 work on windows 10 free
Налазите се овде
Почетна > Култура > ЧЕТВРТ ВЕКА ГОСПОЈИНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

ЧЕТВРТ ВЕКА ГОСПОЈИНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

ЧЕТВРТ ВЕКА ГОСПОЈИНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

НАЈВЕЋЕ МУЗИЧКЕ ЗВЕЗДЕ УВЕЛИЧАВАЈУ ЈУБИЛЕЈ ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИХ ДАНА

Традиционална новобечејска манифестација, поводом градске славе Велике Госпојине, одржаће се ове године од 23.до 27. августа. Из године у годину овај значајни туристички догађај обогаћује свој садржај задржавши непромењиву традиционалну ноту.

Уз пловидбу бродом на прелепој реци Тиси у Новом Бечеју, одржана је конференција за медије поводом овогодишњих Великогоспојинских дана. Присутним новинарима, у веома неформалној атмосфери обратили су се: Бранко Свиленгаћин, заменик председника општине Нови Бечеј, Саша Дујин, директор туристичке организације општине Нови Бечеј, Матија Ковач, члан организационог одбора Пољофеста, Дарко Стричић, капетан регате командант другог речног одреда флотиле копнене војске Србије и Петар Алвировић, певач бенда Апсолутно романтично.

„Нас су за ових 25 година дефинисали и  препознали као највећу породичну манифестацију у Србији, зато што Госпојина представља целодневно дружење, целодневну забаву за целу породицу, за све узрасте и за све заинтересоване. Програм је тако конципиран да траје цео дан а завршава се увек спектакуларним концертима на обали реке Тисе.“- рекао је Бранко Свиленгаћин, заменик председника општине Нови Бечеј.

Саша Дујин, директор туристичке организације општине Нови Бечеј, најавио је програм манифестације.

Велики концертни плато крај Тисе ће засигурно, као и свих претходних година, бити  премали да прими све оне који су дошли да уживају у доброј музици, сјајној атмосфери, као и у лепоти  Тисе и њеног приобаља. Велика имена наше и иностране музичке сцене: Сергеј Ћетковић, Нина Бадрић, Амадеус бенд, Апсолутно романтично, Халид Бешлић и мађарски бенд Пирамиш  певаће за десетине хиљада посетилаца који већ знају да је током ових дана добар провод загарантован.

Петак је резервисан за већ свима  познати бенд  Апсолутно романтично, а певач ове групе  Петар Алвировић обећао је незабораван провод свим присутнима. Нина Бадрић и Сергеј Ћетковић наступиће у суботу 25.августа, док је недеља резервисана за Амадеус бенд и Халида Бешлића.

Пријавите се и покажите  своје кулинарско умеће током „Војвођанског котлића“. Уживајте у надметању тамбурашких банди, добром вину и још бољој рибљој чорби. Дајте све од себе и освојите  вредне награде које су само за вас припремили љубазни домаћини и пријатељи дружења.

Најмлађи  Новобечејци као и сви други малишани уживаће у својој улици „Авлији Забавлији“, где је само за њих организовано мноштво едукативних радионица, представа, као и велика рођенданска журка поводом 20. рођендана Дечје улице.

„Етно Базар“ је место резервисано за дух банатске традиције; старе занате, производе ручне израде и етно шаренило.

Највећа подманифестација Великогоспојинских дана свакако је Пољофест. Пољопривредни произвођачи широм Србије па и ван граница наше земље имају прилику да представе своје производе и презентују најбоље пољопривредне машине из своје понуде. Посебна атракција  Пољофеста је пуштање у рад пољопривредне механизације и прикључних машина, као и механички бик који ће бити постављен на платоу, где најбоље чекају и вредне награде.„Главне награде биће двообразни плуг намењен мушкарцима и паметни телефон марке „Самсунг“ за девојке. Значи то није везано само за пољопривреднике већ и све посетиоце Госпојине, а за оне највештије ту је такмичење у вештини управљања трактором где је награда  55 литара моторног уља.“- рекао је Матија Ковач, члан организационог одбора Пољофеста и позвао све пољопривреднике и посетиоце да дођу и виде како пољопривреда може бити забавна.

„Ове године речна флотила неће бити сама, ту је и бригада копнене восјке. У оквиру Великогоспојинских дана биће одржан Отворени дан, где ће грађанству бити приказано наоружање и опрема којом су наоружане наше три јединице.“. рекао је  Дарко Стричић, капетан регате командант другог речног одреда флотиле копнене војске Србије.

Драган Вукотић, представник Улице занатског пива на овој манифестацији рекао је да је то најмлађа подманифестација Великогоспојинских дана и да је већ другу годину за редом организују јер је прошле године наишла на један топао пријем. „Позивам све посетиоце и вас новинаре да дођете у Улицу занатског пива и да пробате једно од 40 брендова домаћих пива и наравно да уживате у доброј атмосфери  и амбијенту Улице занатског пива. Ова улица има свој посебан шарм и алтернатива је великој сцени. На нашој сцени ће се представити рок музичари. Имаћемо свакодневно такмичење у брзом испијању пива и за суботу најављујемо игру обарања руку, која је омиљена међу пивовијама.“

Текст: Јелена Допуђ

Фото и снимак: Жељко Савић

ПРОГРАМ ВЕЛИКЕ ГОСПОЈИНЕ 2018.

23.август

– 20:00 отварање Улице занатског пива (центар)

24.август

– 10:00-02:00 Улица Занатског пива (центар)

– 12:00 Долазак Речне флотиле

– 14:00 отварање ЕТНО-БАЗАРА (центар)

– 15:00 отварање Великогоспојинског ПОЉО-ФЕСТА

– 16:00 регистрација такмичара Госпојинског котлића 2018

– 17:00 представљање свих такмичара и заједничко фотографисање

– 17:30 почетак кувања рибљих чорби на ланцу

– 19:00 представљање тамбурашких оркестара

– 19:30 узимање узорака рибље чорбе

– 21:00 проглашење победника Госпојинског котлића 2018

– 21:30 проглашење најбољег тамбурашког оркестра

– 22:00 КОНЦЕРТ: Апсолутно романтично

25.август

– 09:00-18:00 Отворени дан Речне флотиле

– 10:00 Госпојински ПОЉО-ФЕСТ

– 10:00-02:00 Улица Занатског пива (центар)

– 10:00 ЕТНО-БАЗАР (центар)

– 10:00 отварање МОТОСУСРЕТА (просторије мото клуба Роад Рунерс)

– 15:00-17:00 ПерСу Дечја улица (плато испред Народне библиотеке)

– 17:00-18:00 Авлија забавлија (двориште Народне библиотеке)

– 20:00 КОНЦЕРТ: Мађарски бенд „Пирамис“

– 21:30 КОНЦЕРТ: Нина Бадрић

– 23:00 КОНЦЕРТ: Сергеј Ћетковић

26.август

– 10:00 Госпојински ПОЉО-ФЕСТ

– 10:00-02:00 Улица Занатског пива (центар)

– 10:00 ЕТНО-БАЗАР (центар)

– 12:00 XXV Ревија парадних запрега (дефиле и такмичење)

– 16:00-18:00 ПерСу Дечја улица и Спортић (плато испред Народне библиотеке)

– 18:00-19:00 Авлија забавлија-концерт Бубамаре (двориште Народне блиблиотеке)

– 20:00 КОНЦЕРТ: Амадеус бенд

– 22:00 КОНЦЕРТ: Халид Бешлић

– 00:00 Ватромет

27.август

– 18:00 Литија

 

Оставите одговор

Top