ЧЕМУ „КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ЗА РОДНУ РАВООПРАВНОСТ”?


Комплементаристички одговор на радикални феминизам (9)

 

ЧЕМУ „КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ЗА РОДНУ РАВООПРАВНОСТ”?

На предлог председника Владе Александра Вучића 30. oктобра 2014. основано је Координационо тело за родну равноправност. На његовом челу је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

 

  1. Чему „Координационо тело зе родну равноправност”?

Чему то „Координационо тело за родну равноправност”? Његово постојање подразумева то да у Србији постоји некаква „неравноправност”? Откад то у Србији постоји неравноправност полова, па да је нам треба неко тело да то исправља?!

Већ је у уставу из 1946. прокламована равноправност полова. Сви наредни устави су то потврђивали. Дакле, ово тело нема за циљ да спроводи некакву равноправност, него управо супротно: да спроводи дискриминацију мушкараца. Стога би његов правилнији назив требало да буде: „Координационо тело за неравноправност полова”.

 

  1. „Родноравноправна” манија

Али ово тело није прво „родноравноправно” тело на републичком нивоу. Пред њега постоје још три таква тела. То су: Савет за равноправност полова Владе Републике Србије, Скупштински одбор за равноправност полова и Управа за родну равноправност у оквиру Министарства рада и социјалне политике, Дакле, на републичком нивоу таквих тела има четири.

Осим њих, на покрајинском нивоу постоји још три таква „родноравноправна” тела. То су: Покрајиниски завод за равноправност полова, Одбор за равноправност полова Скупштине АП Војводине и Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова.

„Родноравноравну” политику спроводе и републички и покрајински омбудсман.

Поред њих, постоји у свакој општини бар један „родноравнопрани” одбор. Дакле, ако сте жена, а живите у Војводини, вас штити чак десет „родноравноправних” тела! Жене у Војводини су најзаштићенија популација живих бића на свету! Нормално, стање брака и наталитета нигде није тако лоше као у Војводини! Све је то логично. Што више „родноравноправних” тела – то мање бракова и деце! Војводину тресе „родноравноправна” манија!

 

  1. Последице „родноравноправне” маније

Србија је светски шампион у дискриминацији мушкараца! И резултат је опипљив. Србија је шампион у негативном придодном прираштају! По томе и другим соципатолошким појавама први смо у свету.

Другачије је у свету. У САД на федералном нивоу нема ниједно „родноравноправно” тело! САД не спродове политику дискриминације мушкараца на државном нивоу!

 

  1. Укидање „родноравноправних” тела

Треба укинути Координационо тело за родну равноправност и сва друга „родноравнопрвна” тела. Зашто? Постоје бар три разлога.

Прво зато што су неморална. Она спроводе фактичку дискриминацију мушкараца Како је рекао Мило Јанопулос (Milo Yannopoulos) у једном говору на америчком универзитеу у Севенрој Каролини (North Carolina): „Жене знају да феминисти говоре једну ствар, а раде другу. Жене знају да примарни циљ феминизма данас није да промовише једнакост. Циљ је згазити мушкарце” (Women know that feminist say one thing and do another. Women know that the primary puropse of feminism these days isn’t to promote equality. It is to bеat down men). То је управо оно што раде сва та бројна „родноравноправна” тела: газе мушкарце! A друштво које проводи политику уништавања мушкараца мора да пропадане.

Та „родноравноправна” тела су и финансијски погубна. Она гутају велики новац, а корист од њега имају само жене које у њима раде.

Та „родноравнопрана” тела нагризају друштво изнута и тако слабе његову безбедност и фунционалност.

 

  1. Закључак

Недавно основано „Координационо тело за родну равноправност” једно је у низу бојних таквих „родноравноправних” тела у Србији. По њиховом броју Србија је водећа на планети Земљи! У свему смо последњи, али у „родноравнопраној” политици смо прваци!

Таква политика је социјално штетна. Она води до још већег демографског слома. Оно што посебно брине јесте то да ту „родноравноправну” политику подупиру све странке! Опрости им, Боже, јер не знају шта чине!

 

  1. октобрa 2016

 

Текст: Владислав Ђорђевић

Фотографијa: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.