БРОЈНИ ВОЛОНТЕРИ, МЕЂУ ЊИМА И ОДБОЈКАШИ, КОШАРКАШИ, УГОСТИТЕЉИ И ДР. ПОМАЖУ ЗЕЛЕНИЛУ У ЧИШЋЕЊУ НОВОГ САДА ОД ПОСЛЕДИЦА НЕВРЕМЕНА

Радницима „Градског зеленила“ који и данас уклањају дрвеће и грање са „Штранда“ поломљено у орканској олуји придружили су се спортисти и закупци локала на градској плажи. У чишћењу помажу чланови Одбојкашког савеза Војводине, Одбојкашког савеза Новог Сада, чланови Кошаркашког клуба „Стар“, као и чланови других клубова који користе терене на Штранду. Закупци локала на Штранду, поред помоћи у одношењу поломљених грана, обезбеђују и окрепљење за раднике „Зеленила“ и волонтере.

У санирању последица шетете олујног невремена на територији Новог Сада, радницима „Зеленила“ јуче су помагали радници ЈП „Војводинашуме“, „Вода Војводине“, комунална предузећа из Беочина, Врбаса, Инђије, Бечеја, Темерина, Лознице и Шапца са људством и мехаизацијом, волонтери Опенса. Од првог удара олује у чишћењу града од поломљеног дрвећа и грана, „Зеленилу“ на рашчишћавању града од последица невремена помажу ЈКП „Пут“ са механизацијом и ЈКП „Чистоћа“ са механизацијом.

– У две олује орканске снаге које су 19. и 21. јула погодиле Нови Сад, ЈКП „Градско зенелило“ интервенисало је на више од 500 локација. Штета од олује је огромна, ишчупан је и поломљен велики број здравог дрвећа и грана, и због безбедности грађана затворени су сви градски паркови и градска плажа „Штранд“. Уз подршку грађана који нам помажу и других предузећа врло брзо ћемо уклонити све последице невремена и учинити наше паркове и плажу поново доступнима за Новосађане и госте нашег града – рекао је директор „Зеленила“ Милош Егић.

Он најављује да ће на јесен, кад крене сезона садње све дрвеће бити замењено новим стаблима, као и да ће на локацијама где то буде могуће, бити посађен и већи број садница.

Око 100 радника „Зеленила“ и данас на више локација у граду рашчишћава последице олујног невремена.

Извор: ЈКП Градско зеленило

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *