БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ

pozivnica

 

МЕШОВИТИ  ХОР СЛОВАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА “ПАВЕЛ ЈОЗЕФ ШАФАРИК”

Старији мешовити певачки хор основан је 1998. године. Броји око 20 чланова. На њиховом  репертоару се налазе како  духовне тако и  патриотске песме, као и народне, али и песме прилагођене за хорско певање. Мешовити хор СКЦ-а “П.Ј. Шафарик” је уједно и црквени хор словачке евангеличке црквене заједнице у Новом Саду. У току свог постојања овај хор је објавио ЦД са народним песама, али и три ЦД-а са духовним песмама. Овај хор је наступао и посетио многобројне црквене општине и организације, учествовао је на разним концертима екуменског карактера како у својој земљи тако и у иностранству. Уметнички руководилац мешовитог певачког хора је Ана Црвени.

КАМЕРНИ ХОР „ВИЛИАМ ФИГУШ БИСТРИ“

Хор је основан 2013. године, прво као мушка певачка група у оквиру дома културе „Михаил Бабинка“ у Падини, а касније се формирао камерни хор који је тренутно активан поред Матице словачке у Падини. Од 2015. године, хор је мешовитог састава. Хор носи име словачког композитора Вилијама Фигуша Бистрија. Репертоар хора чине композиције духовне, световне, свинг, као и обраде словачких и српских народних песама. Вођа и диригент хора од 2016. године је Анита Петрак.

КАМЕРНИ ХОР „ZVONY“

Камерни хор „ZVONY“ у свом саставу броји тридесетак активних чланова. Основан је  маја 1993. године, иницијативом њеног диригента др Суђи Јураја – проф. муз. културе и солфеђа. Хор може да се похвали са веома интензивним концертним животом  по местима целе Војводине, како у градовима тако и у мањим срединама.  Веома су успешна гостовања овог хора у иностранству где је пуно пута достојно представљао нашу средину широм Словачке, а гостовао је и у Чешкој, Хрватској, Мађарској, Бугарској, Републици Српској као и у Словенији. Посебно место у успеху  Камерног хора „ZVONY“ заузимају бронзане, сребрне и златне медаље и одличја на домаћим и међународним фестивалима и такмичењима. Репертоар Камерног хора „ZVONY“ је широк и разнолик: Четворо гласне хорске композиције са инструменталном пратњом, али и а акапела,  духовна и световна музика. На репертоару хора су  аутори домаће хорске музике али и хорска литература страних композитора. Жанр композиција је веома широк, тако да се извођење прилагођава  датој композицији. У свом досадашњем успешном деловању, хор је остварио 543 концертна наступа.

MУЗИЧКИ БЕНД „ХЕРМОН“

Музички бенд „Хермон“ је основан 2006. године, с циљем да кроз песме пренесу поруку јеванђеља Исуса Христа. Бенд је добио име „Хермон“ по планини која је описана као планина са које роса силази на брда и освежава целу околину.

Извор: Музеј Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *