БЕОЧИНСКИ МАТУРАНТИ ПРОСЛАВИЛИ МАТУРУ – ОПШТИНА БЕОЧИН ПОКРИЛА ТРОШКОВЕ МАТУРСКЕ ВЕЧЕРЕ

Матуранти две беочинске основне школе прославили су током протеклог викенда матуру а Општина Беочин, другу годину заредом, учествовала је у организацији овог догађаја и покрила трошкове матурске вечере.

Више од сто матураната предвођених својим разредним старешинама, свечано су као генерација jош једном показали лепоту, радост, другаство и заједништво и уз славље се опростили од школских клупа.

Матурска прослава беочинске Основне школе „Јован Грчић Миленко“ била је традиционално уприличена на обали Дунава у ресторану „Караш“, док је матурско вече ученика Основне школе „Јован Поповић“ из Сусека обележено у ресторану „Атос“ у Баноштору.

Догађају је присуствовала и председница општине Беочин Биљана Јанковић која је у свом срдачном обраћању матурантима пожелела успех приликом уписа у средње школе и најлепши провод на летњем распусту и истакла ће Општина Беочин наставити да подржава рад школа кроз улагања као и образовање ученика кроз стипендије, награде, бесплатну матуру и бесплатне уџбенике.

„Још једна генерација беочинских ђака прославља крај једне етапе свог школовања и одрастања и драго нам је што смо у прилици да будемо део њихових најлепших успомена. Матура је код нас заиста посебан догађај не само за ученике већ и за њихове породице и пријатеље а идеја је била да, уз све трошкове са којима се суочавају родитељи, не буде бриге око сале за ресторане и матурску вечеру. Као што смо прошле године и најавили, радимо на томе да уз бесплатне уџбенике које Општина већ обезбеђује свим ученицима основних школа, бесплатна матура постане стална пракса код нас у Беочину.“, истакла је Јанковићева.

Она се захвалила и свим просветним радницима на труду и безусловним раду са децом која су најлепши представници своје општине и будућност Беочина.

Поносни на све ученике и наставнике Основне школе „Јован Грчић Миленко“ и Основне школе „Јован Поповић“, Општина Беочин свима упућује искрене честитке поводом успешног завршетка школске године!

Извор: Општина Беочин

фото: Исмет Адемовски

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *