BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA (BGKO) ПРИРЕДИЛИ МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ У САВА ЦЕНТРУ

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO), одржали су концерт у Сава центру 22. маја са почетком у 21  час.
Публици у препуној сали Сава центра, чланови ансамбла су представили нови материјал са оводогишњег диска који носи назив ,,AVO KANTO“.


Песме су се низале једна за другом, и њихов звук који долази из страственог истраживања музичког културног наслеђа Балкана и Медитерана, водили су публику кроз сетне песме, тугу, игру, бол, срећу, љубав… пропраћену виртуозним нотама српске, руске, грчке, шпанске, румунске…песме. Аутентичан звук и спој инструмената, зачињен гласом маестралне певачице Сандре Сангјао, дефинитивно су начинили чаролију за посетиоце која је трајала пуних 2 сата. На почетку концерта, Иван Ковачевић, члан ансамбла, поред велике захвалности на толикој посећености, изразио је жељу и наду да сваки појединац бар мало другачији изаће са концерта у односу на то како је дошао. У намери су успели да  посетиоци  изађу са љубављу, осмехом и новим погледом  на музику.

Најупечатљивији детаљи са самог концерта су свакако долазак на бину специјалних гостију Боре Дугића на фрули и Бобана Продановића на хармоници, као и песме ,,Македонско девојче“ и ,,Које ли је доба ноћи“, који су пропраћени громогласним аплаузом и овацијама. Концерт је завршен песмом ,,Од Ебра до Дунава“, која је једна од омиљених већем делу публике.

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (БГКО) је међународни ансамбл са седиштем у Барселони. Осим Ивана Кобачевића, који је из Београда, бенд чине шпанска певачица Сандра Сангјао, италијански хармоникаш Матија Широса, француски гитариста Жилијен Шанал, перкусиониста из Грчке Стелиос Тогијас, каталонски кларинетиста Дани Карбонељ и украјински виолиниста Олександар Сора.

Чланови ансамбла већ увелико припремају наредне концерте у Атини и Софији, док ће турнеју завршити поновним доласком у Србију 27.05. када ће наступати у Чачку у Дому омладине.

Текст: Тамара Јовановић

Фотографијe: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *