autodesk inventor 2018 professional product key free windows 10 pro build 10240 iso 64 bit free free download active directory users and computers windows 10 1909 2015 adobe illustrator cc keyboard shortcuts cheat sheet free powerpoint 2010 for windows 10 microsoft visual studio ultimate 2010 product key free
Налазите се овде
Почетна > Друштво > АРХИТЕКТУРА У ФОКУСУ КАЛЕИДОСКОПА КУЛТУРЕ – ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЈН ЈАВНИХ ПРОСТОРА У НОВОМ САДУ

АРХИТЕКТУРА У ФОКУСУ КАЛЕИДОСКОПА КУЛТУРЕ – ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЈН ЈАВНИХ ПРОСТОРА У НОВОМ САДУ

У склопу припрема за овогодишњи Калеидоскоп културе, који ће бити одржан од 2. септембра до 8. октобра у Новом Саду, а у духу постављања нових стандарда у савременој архитектури културне престонице, отворен је нови урбанистичко-архитектонски конкурс за идејна решења поводом уређења малих јавних простора под називом „Нова места”, у сарадњи са Друштвом архитеката Новог Сада и Градском управом за грађевинско земљиште и инвестиције, на који своје идеје и пројекте до 19. јула може да преда стручна јавност.

 

Архитекте, урбанисти, пејзажне архитекте, као и студенти из ових области, позвани су да предложе решења за уређење укупно четири локације у Новом Саду: Трг галерија, парк поред Скупштине АП Војводине, видиковац изнад тунела у наставку Моста слободе и зелена површина на Булевару патријарха Павла. На конкурс у износу од 1,44 милиона динара заинтересовани могу да се пријаве путем портала јавних набавки, а више информација о конкурсу и конкурсна документација доступни су путем сајта пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” и сајта Друштва архитеката Новог Сада.

Поред новорасписаног конкурса за „Нова места”, у току је и јавни конкурс у укупној вредности од 2,4 милиона динара, за допуну програма овогодишњег Калеидоскопа културе, чији фокус је, између осталог, и на архитектури, као једној од пет уметности које ће током пет недеља бити представљене у Новом Саду. Више информација о конкурсу који је отворен до 5. јула може се пронаћи на званичном сајту Европске престонице културе.

 

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” већ четири године уназад ствара нове просторе намењене суграђанима, са циљем да се током Калеидоскопа културе културни садржаји додатно прошире у све делове града. Четири нова и претходно уређених 36 комшијских места, постаће нови простори за сусрете грађана и организовање културних садржаја, како за предстојећи Калеидоскоп културе, тако и за друге манифестације и догађаје.

Уз „Нова места” која уређују комшијске просторе у граду и приградским насељима, у оквиру титуле Европске престонице културе сређује се и обнавља и пет средишта културе Новог Сада: Подграђе Петроварадинске тврђаве, Алмашки крај, центар града, простор Великог Лимана, као и мрежа културних станица.

Извор: Нови Сад – Европска престоница културе

Оставите одговор

Top