АПРИЛ МЕСЕЦ ЕТНОЛОГИЈЕ У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ

Музеј Војводине под слоганом „Април – месец етнологије“ током овог месеца ставља у фокус промовисање садржаја управо из ове области.

Богате збирке, као и изузетни стручњаци у својим областима, етнолози Музеја Војводине оствараују одличне резултате и у издавачкоји и у изложбеној делатности.

Етнолошки програми одвијаће се сваког четвртка током месеца априла у 12 часова, док ће се стручни обиласци сталне поставке у пратњи етнолога организовати сваког четвртка у 17 часова.
Истовремено Одељење за педагошки рад ће сваке недеље у 11 сати Музејску играоницу, намељену деци од 5 до 10 година старости, посветити темама из етнологије.

У четвртак, 5. априла, у 12 сати одржаће се промоција књиге: Пашњачко сточарство у Војводини – пастирски термини, аутора Ивана Чакана, музејског саветник у пензији. О књизи ће, осим аутора, говорити рецензенти: мр Мирослав Нишкановић и мр Каратина Радисављевић. Истог дана у 17 сати биће приређено стручно вођење кроз етнолошки део сталне поставке. Домаћин шетње биче Богдан Шекарић, виши кустос етнолог.

Програм за април:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *