АНИМЕ СИМФОНИЈА – СПЕКТАКЛ ДВА УДАЉЕНА СВЕТА

Судар два невероватна света даје несвакидашњи спектакл на овим просторима: Аниме симфонију! Први пут у Србији, концерт маестра Kеничи Симура из Јапана, ујединиће два удаљена света – најпопуларније аниме филмове и игре и оперски оркестар.

„За нас ово није први овакав искорак. Границе креативности померали смо са Рок и Диско опером, на које је пре свега нова, млада изузетно реаговала. Сада пред себе постављамо нов захтев, како истовремено дочарати дух аниме филмова, уз достојанство које са собом носи оперски оркестар“, објашњава управник Српског народног позоришта Александар Станков.

Ансамблом, састављеним од десетина искусних оперских музичара, као и солиста и специјалних уметничких наступа управљаће диригентска палица идејног творца концепта, јапанског уметника Kеничи Симуре.

На програму концерта биц́е музика из познатих анимеа и игара: Sailor Moon, Evangelion, Macross, NieR:Automata, Final Fantasi, Chrono Cross, Persona, Samurai Varriors, Dragon Kuest, Chrono Trigger, Kingdom Hearts, Ni no Kuni, Nioh и друге популарна дела јапанске анимације и индустрије игара. Сем тога, саму музику прате и пројекције филмова, као додат

„Верујем да наша публика препознаје истински квалитет, те да ће са једнаким одушевљењем бити дочекан овакав концерт и то за све генерације, посебно за оне који желе да се отргну од наметнутих мерила. Чини ми се да смо у периоду који је за нама итекако показали да слушамо сопствену публику и да покушавамо ми да дођемо до публике, а не она до нас, како су код нас иначе навикнута позоришта. Ми смо национални театар, имамо изузетно искусне, талентоване и школоване музичаре и певаче и зато верујемо да нам је један од задатака и да образујемо и у позориште доводимо младу публику, а то можемо малим корацима и њиховим језиком. И, тако и долази до овако необичног споја,” додаје Станков.

Аниме Симфоније успева да споји наизглед неспојиво када су у питању музички жанрови, али је најважније да привлачи публику различитих сензибилитета, па у овом спектаклу подједнако уживају и поклоници аниме филмова и игара, као и љубитељи класичне музике. Зато Оркестар Опере Српског народног позоришта наставља рад на креирању нових музичких посластица којима ће почастити публику широм земље и региона. Диригент и аутор музичких аранжмана је Kеничи Симура.

Анима симфонија, премијерно ће бити приказана у Српском народном позоришту у Новом Саду, 14. децембра у 20 часова, а карте су у продаји на благајни Позоришта

Извор: Српско народно позориште

Фото. В. Величковић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *