48. ИНФАНТ ПОКРЕНУЋЕ КАЛЕИДОСКОП КУЛТУРЕ

48. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – ИНФАНТ и Дани америчке културе одржаће се у периоду од 2. до 5. септембра, у оквиру отварања Kалеидоскопа културе пројекта Нови Сад – Европска престоница културе, у Kреативном дистрикту у Новом Саду.
Селектор фестивал, познати македонски позоришни и филмски редитељ, Александар Поповски прилагодио је главни програм тренутној епидемиолошкој ситуацији, па ће публика имати прилику да погледа представе из Марибора, Загреба, Новог Сада и Београда.

У 4 фестивалска дана у трци за награду такмичиће се следеће представе: Словенско народно гледалишче Марибор са представом “Пошта”, Студио за сувремени плес из Загреба са представом “Спектакл”, Српско народно позориште са представом “Голманов страх од пенала” и Битеф театар из Београда са представом “Kао да крај није и сасвим близу”. Овогодишњи чланови жирија су: професорка балета и кореографкиња Иста Степанов , позоришни и филмски глумац Ненад Пећинар и словеначки писац, сценариста и редитељ Нејц Газвода.
Осим главног програма припремљен је и пратећи програм који ће бити веома богат и разноврстан, а водиће га стручна лица као што су: редитељи, глумци,кореографи, драматурзи, примењени и циркуски уметници…
Детаљан програм може се погледати, на сајту www.infant.rs, док ће улаз на сам фестивал бити слободан за све посетиоце уз придржавања и поштовања свих епидемиолошких мера које су тог тренутка прописане од стране кризног штаба.

 

Извор: Културни центар Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *