120 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА МИЛАНА КОЊОВИЋА – ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ,,НАСАМО С МИЛАНОМ КОЊОВИЋЕМ“

120 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА МИЛАНА КОЊОВИЋА
Промоција књиге Насамо с Миланом Коњовићем
Галерија Матице српске, 26. септембар 2018. године у 19.00 сати
У среду,26. септембра 2018. године, у 19.00 сати у Галерији Матице српске, Трг галерија 1, биће одржана промоција књиге Насамо с Миланом Коњовићем академика Мира Вуксановића.
Поздравну реч упутиће Стеван Пилиповић, председник Огранка САНУ у Новом Саду, док ће о књизи говорити академик Владимир С. Костић, председник САНУ, др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске и академик Миро Вуксановић, аутор књиге. Одломке из књиге ће казивати драмски уметник Лазар Јованов. 
Поводом обележавања 120година од рођења Милана Коњовића, сликара и академика, Српска академија наука и уметности, Огранак САНУ у Новом Саду и Галерија Матице српске приређују свечану промоцију књиге о сликару и академику Милану Коњовићу.
На промоцији ће бити откривено о чему су то „насамо“ разговарали Милан Коњовић и Миро Вуксановић, који је на књижевни начин забележио сликарева казивања о животу, земљи, љубави, патњи, жени, завичају, Сомбору, позоришту, ликовима на портретима, књизи Лазара Трифуновића и другим темама.
Књига садржи и есејистичке и приповедачке текстове Мира Вуксановића који су настајали у периоду од 1978. до 2018. године.
Рецензент књиге је академик Динко Давидов, а издавач Православна реч из Новог Сада.
За све додатне информације можете се обратити Ивани Растовић на телефон 021 4899
017 и 065 9882301.
ПР служба Галеријe Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.