Nalazite se ovde
Početna > Društvo > PROGRAM U GALERIJI MATICE SRPSKE OD 6. DO 11. OKTOBRA 2020.

PROGRAM U GALERIJI MATICE SRPSKE OD 6. DO 11. OKTOBRA 2020.

Tokom ove nedelje pripremili smo raznovrstan program za posetioce različitog uzrasta i interesovanja:

Prepusti se umetnosti i kustosko tumačenje

Ove nedelje (6–11. oktobar) u Sobi za prepuštanje umetnosti u Galeriji Matice srpske posetioce očekuje delo Save Šumanovića Engleskinje u Parizu iz 1930. godine.Vedrim i svetlim koloritom umetnik je prikazao dame koje, u društvu svoje dece uživaju u sunčanom danu u prirodi, pozivajući posmatrače da se isto tako prepuste odmoru i užitku. Polazeći od modnog aksesoara na ovom platnu, kustoskinja Jelena Ognjanović će u petak, 9. oktobra u 19.00 sati na predavanju Mode i demode govoriti o modi i modnim trendovima zabeleženim na delima izloženim u stalnoj postavci Galerije.

Dečija nedelja u GMS

Takođe, još jednom vas podsećamo da Galerija Matice srpske i ove godine obeležava Dečiju nedelju. Od 6. do 11. oktobra porodice sa decom mogu uživati u programu Avantura za velike i male, koji predstavlja posebnu (avan)turu kroz stalnu postavku Galerije Matice srpske.

Kreativna radionica za decu

U subotu, 10. oktobra, od 11.00 do 12.30 sati biće održana kreativna radionica Umesto vladarskog lika, Novim Sadom vladala je slika, na kojoj će deca uzrasta od 5 do 11 godina saznati više o vladarskoj porodici Habzburg i njenom najpoznatijem i za Novi Sad najvažnijem članu, carici Mariji Tereziji. Broj mesta je ograničen a prijavu je moguće izvršiti putem linka https://forms.gle/2ZoL85grU1BEvm6G9 ili telefona 021 4899017.

Ostavite odgovor

Top