generic pnp monitor driver windows 10 hp all dll files for windows 10 64 bit free download jing free for windows 10 64 bit avid media composer audio 5.1 free game minecraft free for pc windows 7
Налазите се овде
Почетна > Друштво > ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОБЕДНИЦИ КОНКУРСА СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА

ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОБЕДНИЦИ КОНКУРСА СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА

Изложба најуспешнијих ликовних и калиграфских као и читање првонаграђених литерарних радова Тридесетог конкурса „Светосавље и наше доба”, уприличена је у суботу, 21. маја 2022. у Средњој техничој школи „Милева Марић Ајнштајн” у Новом Саду. Конкурс је организован поводом празника Пренос моштију Светог Саве из Трнова у Милешеву који је био 18. маја.

Конкурс традиционално организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара епархије бачке Нови Сад, Катихетски одбор епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља. Подршку су пружили и Градска управа за културу Града Новог Сада, СТШ „Милева Марић Ајнштајн” Нови Сад, ДОО „ББ Минаква” Нови Сад и Републички педагошки завод Републике Србије као и Градска библиотека у Новом Саду која је обезбедила књиге за награђене.

На конкурс су пристигли радови из стотину основних, средњих школа и образовних институција из Србије, Републике Српске и расејања. Саму свечаност је улепшала Певачка група Светосавци а Свети Сава тако још једном ујединио просветне раднике, родитеље и децу која својим остварењима негују дух светосавља. Присутне су поздравили презвитер Лео Малешевић, председница Кола српских сестара епархије бачке Светлана Прокић као и почасна председница Милена Гавриловић.

Након приредбе, уручења награда и послужења, организована је посета манастирима Ковиљ и Каћ као и обед у ресторану „Оморика” у Каћу.

Текст и фото: В. Раонић;

Оставите одговор

Top