Nalazite se ovde
Početna > Kultura > POČINJE 13. „SERBIA FASION WEEK”

POČINJE 13. „SERBIA FASION WEEK”

Pres konferencija povodom predstojeće nedelje mode, održana je danas 3.10.2019. sa početkom u 11:15, u svečanom salonu Gradske kuće u Novom Sadu, gde su program predstavili predsednica „Serbia Fashion Week“, Svetlana Horvat, dizajner Nemanja Pantelić, kao i gosti iz inostranstva.

Novosadska nedelja mode  biće održana na tri lokacije u Novom Sadu, od 9. do 14. oktobra 2019. godine.

U nedelji mode novosadskoj publici predstaviće se domaći i svetski dizajneri, a organizatori najavljuju najveći „Fashion Week“ do sada. Prvi put u istoriji mode Srbija ima svoju platformu na „Pariz Fashion Week-u“, i na taj način su postavljeni temelji za Srbiju i region.

Organizatori „Serbia Fashion Week-a“ su se juče vratili iz Pariza, gde su predstavljeni brojni srpski kreatori, kaže predsednica „SFW“ Svetlana Horvat.

“Mi smo se proveli sjajno, zaista je bilo odlično u Parizu gde su nastupili brojni strani kreatori iz raznih zemalja, koji će sada doći na ′Serbia Fashion Week′-u. Ono što je najvažnije predstavili smo veliki broj srpskih kreatora. Pre svega želim da ukažem na važnost predstavljanja srpske mode na ′Paris Fashion Week′-u što smatram da je  pravi podvig“- dodala je Svetlana Horvat.

U okviru nedelje mode u „Privrednoj komori Vojvodine“ održaće se četiri panela na kojima će biti reči o značaju sinergije mode, privrede i turizma. U saradnji sa tržnim centrom „Promenada“ biće prikazani značajni brendovi na našem tržištu. San svakog dizajnera je da pored Milana poseti i Pariz koji je prestonica mode, kaže dizajner Nemanja Pantelić.

„Svi ćemo dati svoj doprinos kako bi ova nedelja mode bila najbolja do sada i najvažniji događaj u regoionu“- dodao je Pantelić

Lokacije na kojima će se održavati programi i revije su: Master centar Novosadskog sajma, tržni centar „Promenada“ i „Privredna komora Vojvodine“. Dodela nagrada biće upriličena poslednjeg dana „Serbia Fashion Week“-a u novosadskom hotelu Šeraton.

Detaljnije informacije na: http://serbiafashionweek.com/

Tekst: J.D.

Fotografije: Ž.S.

 

Ostavite odgovor

Top