Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > НОВОСАДСКИ САЈАМ – ЛОРИСТ 2016 ОД 28.09. ДО 02.10.2016.

НОВОСАДСКИ САЈАМ – ЛОРИСТ 2016 ОД 28.09. ДО 02.10.2016.

image001

БОГАТИЈИ САДРЖАЈИ И ОКО 30 % НОВИХ ИЗЛАГАЧА

Међународним сајмовима „Лорист“, у оквиру којих ће од 28. септембра до 2. октобра бити приређени 49. међународни сајам лова, риболова и спорта, 6. сајам шумарства, 23. међународни сајам хортикултуре и 24. међународни сајам „Еко-свет“ почиње јесења сезона на Новосадском сајму. У истом термину, али од 29. септембра до 1. октобра биће одржан 49. међународни сајам туризма, док од 30. септембра до 2. октобра трају 7. међународни сајам коњарства и серсана и Сајам спорта.

– На првим јесењим приредбама на Новосадском сајму наступиће више од 300 излагача, који долазе из десет земаља – Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Грчке, Хрватске, Мађарске, Републике Српске, Словеније и Србије. Излагача у односу на претходну годину, има више за 50, а посетиоци ће имати прилику да виде осам тематских изложби, организују се турнири, спортска такмичења, промоције и стручни скупови на свим сајмовима, рекао је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић на конференцији за новинаре у Каракуши, ловишту којим газдује ЈП Војводинашуме. Према његовим речима на Сајму „Лорист“, има 30% нових излагача у односу на лане, а посетиоце очекују различити садржаји.

ЈП “Војводинашуме” су дугогодишњи партнер Новосадског сајма, а да је та сарадња на обострано задовољство настављена потврђено је Споразумом о пословној сарадњи, који су потписали директор “Војводинашума” Марта Такач и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Програм наступа ЈП“Војводинашуме“ на сајму Лорист:

• 28.9.2016. (среда)
– Отварање сајма
– Оркестар ловачких хорни
– Програм на полигону за секаче
– Дегустација јела од дивљачи

• 29.9.2016. (четвртак)
– Презентације међународних пројеката иза области шумарства,заштите природе, ловства и екотуризма :

1.Гајење и заштита шума у ЈП „Војводинашуме“
2.Изазови управљања заштићеним подручјима ЈП „Војводинашуме“
3. Досадашња искуства ЈП „Војводинашуме“ у спровођењу међународних пројеката
4. Актуелни међународни пројекти ЈП „Војводинашуме“
5. Потенцијални међународни пројекти ЈП „Војводинашуме“
6.Отклањање последица поплава у ловишту Босутске шуме

– Програм на полигону за секаче
– Дегустација јела од дивљачи
– Куп“ ЛОРИСТ“ гађање глинених голубова /Каћка шума/-вечерњи термин

• 30.9.2016. (петак)
– Едукативни програми из области заштите природе и шумарства за децу на централном штанду (Додела ваучера – викенд у СРП „Делиблатска пешчара“ или СРП „Горње подунавље“најбољим у такмичарско-образовном програму у оквиру едукативне радионице за децу на тему „Ко то живи у шуми“)
– Програм на полигону за секаче
– Дегустација јела од дивљачи
– Отварање ловачке вилле Врањак и риболовног ревира за рекреативни и спортски риболов“Слезен“

• 1.10.2016. (субота)
– ВИИ Међународно такмичење у опонашању рике јелена на централном штанду
– Оркестар ловачких хорни
– Потписивање Споразума о пословно-техничкој сарадњи у области ловства између ЈП“Војводинашуме“ и НП“Фрушка гора“
– Проглашење најбољих ловочувара и рибочувара у ЈП“Војводинашме“ за 2015.годину
– Програм на полигону за секаче
– Дегустација јела од дивљачи

После више година представиће се и Јавно предузеће “Србијашуме”. Како се очекује велико интересовање биће и за наступ мађарског Центра за еко-туризам „Геменц“, који ће представити ловни туризам те земље.

Риболовци ће пред крај сезоне на “Лористу” сумирати резултате. Излагачи ће продавати опрему по сниженим ценама. Између осталих, наступиће и Уједињени риболовци Србије и Српски савез бућкароша.

Како је истакао Цветковић, квалитету и обиму садржаја на Међународним сајмовима “Лорист”, ове године допринеће сегмент спорта, који је неупоредиво богатији у односу на претходне године. Поред осталог и због сарадње са Кластером спортских центара Војводине, који су нам пружили велику помоћ у организацији. У халама 2 и 3 и на отвореном делу Сајмишта представиће се спортска удружења и савези, образовне институције у области спорта, ресорне градске, покрајинске и републичке институције.

Сајам туризма ће посетиоцима поред туристичке понуде наше земље презентовати и могућности путовања и дестинације у Црној Гори, Грчкој, Хрватској, Републици Српској и Словенији.

Република Црна Гора је Земља партнер 49. међународног сајма туризма, а туристичка понуда биће представљена на обједињеном штанду.

Туристичку понуду наше земље, између осталих, промовисаће Туристичка организације Србије, Војводине, Новог Сада и Београда. У Хали „Мастер“ ће бити и Удружење бања Србије, Кластер Панонска пчела, а припрема се и Гастрономски кутак и наступ 15 винара који ће приредити Изложбу вина, уз промоције и дегустације.

– Међународни сајам коњарства и серсана ове године биће одржан седми пут на Новосадском сајму. Посетиоци ће имати прилику да виде изложбу коња, али и да уживају у међународним спортским такмичењима. За најуспешније такмичаре припремљен је наградни фонд са више од милион динара, рекао је Цветковић и додао да ће први пут на том Сајму бити организовано такмичење за јуниоре.

Поред већ традиционалног Породичног дана, који је у суботу, 1. октобра, први пут ће бити бесплатан улаз за основце, а поводом Сајма спорта. Првог дана тог Сајма, у петак, 30. септембра, као и у недељу, 2. октобра ученици основних школа моћи ће бесплатно да посете Новосадски сајам. Улаз ће им бити омогућен кроз Аулу, а потребно је да дају на увид ђачку књижицу.

 

Извор: Новосадски сајам

Оставите одговор

Top