Nalazite se ovde
Početna > Kultura > NEOZBILJNI PESIMSTI 7. NOVEMBRA U DOMU KULTURE

NEOZBILJNI PESIMSTI 7. NOVEMBRA U DOMU KULTURE

Rodonačelnici anti global etno panka, somborski „Neozbiljni Pesimisti“, promovisaće novi album „Pametovanje iz provincije“ 7. novembra na koncertu u Domu kulture u Novom Sadu. Karte su u prodaji.

Poznati su po energičnim nastupima i oštrim, kritičkim tekstovima koje isporučuju kroz veselu muziku, a posetioci sa njihovih nastupa odlaze zadovoljni i puni pozitivne energije. U proteklih nekoliko godina obišli su veći deo Evrope i u Poljskoj ostvarili zapaženu karijeru, kao omiljen klupski i festivalski bend iz Srbije. Ovih dana u produkciji izdavačke kuće Long Plej objavljuju treći album „Pametovanje iz provincije“, na kojem ne odustaju od ideje da pokušaju da utiču na svest mladih.

„Pametovanje iz provincije“ obrađuje Pesimistima omiljene teme života u Srbiji, moralnog posrtanja nacije, ali ovog puta iz ugla čoveka koji ne živi u glavnom gradu. Izdanju su prethodila dva singla objavljena prošle godine – najpre se pojavila pesma „Kao da nema“, sa strašnim i proročkim tekstom kome dodatnu težinu daju deca koja pevaju o tome šta im odrasli ostavljaju. Potom je usledio drugi spot „Bežim iz bede“sa gostom Šemsom 69 iz Brkova, koji obrađuje temu odlaska iz Srbije.

Treći singl „Sudbina (tri tajkuna Srbija)“ čiji je spot objavljen pre svega nekoliko dana, opisuje smešno-tužnu situaciju životarenja običnog čoveka u našoj zemlji. Album je pun himničnih refrena iz naše svakodnevnice pa naslovi kao „Polusvet“, „U inat tugi“ ili „Balada o ljubavi“ daju naslutiti o čemu je reč. Najnoviji spot, za pesmu “Sudbina (tri tajkuna Srbija) možete pogledati putem sledećeg linka: https://www.youtube.com/watch?v=WQ8bERh40Ic&fbclid=IwAR3jFbCANQX5HgaAckyz0uP2aU6qLmubLsWYWE1-KC4qkZbUZHFk_f8iaaE

Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti u prodajnoj mreži Gistiksa ili putem sajta http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/2869-neozbiljni-pesimisti , po pretprodajnoj ceni od 400 dinara.

 

 

 

 

Izvor: AGENCIJA GALETIN

Ostavite odgovor

Top