МЕЂУНАРОДНИ САЈМОВИ „ЛОРИСТ“

Почиње јесен на Новосадском сајму
ОКО 20% ВИШЕ ИЗЛАГАЧА У ОДНОСУ НА ПРОШЛУ ГОДИНУ

Међународним сајмовима „Лорист“, у оквиру којих ће од 28. септембра до 2. октобра бити приређени 49. међународни сајам лова, риболова и спорта, 6. сајам шумарства, 23. међународни сајам хортикултуре и 24. међународни сајам „Еко-свет“ почиње јесења сезона на Новосадском сајму. У истом термину, али од 29. септембра до 1. октобра биће одржан 49. међународни сајам туризма, док од 30. септембра до 2. октобра трају 7. међународни сајам коњарства и серсана и Сајам спорта.

– На првим јесењим приредбама на Новосадском сајму наступиће више од 300 излагача, што је за 20 одсто више у односу на прошлу годину, а долазе из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Грчке, Хрватске, Мађарске, Македоније, Републике Српске, Румуније, Словеније и Србије, рекао је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић на конференцији за новинаре. На Међународним сајмовима “Лорист” је 30 одсто нових излагача, што доприноси квалитетнијој структури и разноврснијој понуди, нагласио је Цветковић.

 

dsc_0062o

Посетиоци ће имати прилику да виде осам тематских изложби, организују се турнири, спортска такмичења, промоције и стручни скупови на свим сајмовима. Према најавама, произвођачи и заступници водећих светских брендова опреме за лов и риболов на тржишту Србије, посетиоцима и стручној публици представиће најквалитетније производе, а припремају сајамске акције и попусте који ће износити и до 20% за куповину опреме за лов и риболов.

Сајам туризма ће поред туристичке понуде наше земље презентовати и могућности путовања и дестинације у Црној Гори, Грчкој, Хрватској, Републици Српској и Словенији.

Јавно предузеће “Војводинашуме” ће допринети разноврснијој понуди на Међународним сајмовима „Лорист“. – Поред наступа у Хали 1, Војводинашуме ће се представити и на отвореном простору Сајмишта. Новитет ће бити Ловачка кућа “Четири јелена”, у којој ће посетиоци моћи да дегустирају, а по жељи и купе ловачке специјалитете, најавио је помоћник директора за ловство и рибарство ЈП “Војводинашуме” Бранислав Станков. У непосредној близини, ручне машине и вештину презентоваће шумски секачи. “Куп Лорист 2016” у гађању глинених голубова биће организован у Каћкој шуми. Припремају се и стручни скупови, наступи оркестара ловачких хорни и други атрактивни садржаји.

Риболовци ће пред крај сезоне на “Лористу” сумирати резултате. Излагачи ће продавати опрему по сниженим ценама. Између осталих, наступиће и Уједињени риболовци Србије и Српски савез бућкароша. Биће проглашене и најбоље рибочуварске службе у Србији за 2016. годину. Први пут на “Лористу” биће постављен базен за презентацију риболовачке опреме.

Како је истакао генерални директор Новосадског сајма, сегмент спорта није само “С” у “Лористу”, неупоредиво је богатији у односу на претходне године. У халама 2 и 3 и на отвореном делу Сајмишта представиће се спортска удружења и савези, образовне институције у области спорта, ресорне градске, покрајинске и републичке институције. На отвореном простору ће бити постављени терени за одбојку, баскет “три на три” и фудбал на мале голове. Биће приређене промоције и турнири у сва три спорта. У Хали 3 ће, између осталог, бити и турнир у малом фудбалу који организујемо у сарадњи са Фудбалским савезом Србије.

Туристичку понуду наше земље, између осталих, промовисаће Туристичка организације Србије, Војводине, Новог Сада и Београда. У Хали „Мастер“ ће бити и Удружење бања Србије, Кластер Панонска пчела, туристичке агенције, а припрема се и Гастрономски кутак и наступ 15 винара који ће приредити Изложбу вина, уз промоције и дегустације.

Према речима директора Туристичке организације Новог Сада, Бранислава Кнежевића, ТОНС ће наступ на Сајму искористити за промоцију понуде за јесењу и зимску сезону, уз пресек и осврт на дешавања током лета.

Национална асоцијација туристичких агенција Србије, YУТА и туристичке агенције ове године ће припремити посебне понуде за ђачки и школски туризам, а с тим у вези организује се и конференција посвећена реализацији школских екскурзија и путовања.

Међународни сајам коњарства и серсана ове године биће одржан седми пут на Новосадском сајму. Посетиоци ће имати прилику да виде изложбу коња, али и да уживају у међународним спортским такмичењима у прескакању препона и вожњи запрега. За најуспешније такмичаре припремљен је наградни фонд са више од милион динара.

dsc_0026o

Генерали осигурање Србија је Генерални спонзор Сајма туризма и као Спонзор подржава Сајам коњарства и серсана. Поред већ традиционалног Породичног дана, који је у суботу, 1. октобра, први пут ће бити бесплатан улаз за основце, а поводом Сајма спорта. Првог дана тог Сајма, у петак, 30. септембра, као и у недељу, 2. октобра ученици основних школа моћи ће бесплатно да посете Новосадски сајам. Улаз ће им бити омогућен кроз Аулу, а потребно је да дају на увид ђачку књижицу.

Радно време за посетиоце је од 10 до 19 часова.

 

Извор: Новосадски сајам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.