Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > MEĐUNARODNA FOTOGRAFSKO – EKOLOŠKA KOLONIJA „ DUNAVSKO MORE“

MEĐUNARODNA FOTOGRAFSKO – EKOLOŠKA KOLONIJA „ DUNAVSKO MORE“

Konkurs za učešće u Međunarodnoj fotografsko-ekološkoj koloniji

„Dunavsko more“  od 2 do 4 avgusta 2019. godine.

Organizatori: Društvo novinara Vojvodine i ARS AKADEMIJA.

Međunarodna fotografskoekološka kolonija „Dunavsko more“  je zamišljena kao višednevno gostovanje fotografa iz Novog Sada i zemalja regiona (Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske), gde bi fotografisali  razne motive koji su povezani sa Dunavom.

Konkurs je raspisan do 30. juna 2019. godine.

Učesnici mogu biti studenti koji studiraju fotografiju ili bar pohađaju te predmete na fakultetima i visokim školama i ljudi koji su završili Školu fotografije Ars akademije, a koji prihvataju uslove organizatora.

Predviđeno je od 10 do 20 učesnika na ovoj koloniji.

Za učešće je potrebno:

  • poslati biografiju i fotokopiju lične karte na mejl: ars@gmail.com;
  • poštovati dinamiku i dnevni red kolonije.

Tokom jula predviđen je naučno-istraživački skup „Dunav“ na kom će se održavati fotografska i ekološka predavanja, sa ciljem detaljnog upoznavanja učesnika kolonije sa temom Dunav.

Fotografi će se prvo upoznati sa temom i terenom u kom će raditi – fotografisati, o tome šta sve mogu videti i o značaju Dunava za čoveka i životnu sredinu govoriće stručnjaci iz oblasti ekologije.

Fotografi će u avgustu imati priliku da fotografišu: plažu Oficirac, Štrand i Bećarac, a po sopstvenom izboru obilaziće obalu Dunava u Novom Sadu. U planu je i kratkotrajno splavarenje. Zadatak fotografa je da prikažu lepotu koju pruža priroda uz Dunav i odnos čoveka prema prirodi (oko Dunava).

Troškove učesnika Međunarodne fotografsko-ekološke kolonije ,,Dunavsko more“ snose organizatori.  Učesnicima je obezbeđen prevoz, smeštaj i hrana a nakon završene kolonije u septembru mesecu je predviđena izložba najboljih radova sa kolonije.

Prijatelji manifestacije: Fakultet zaštite životne sredine, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu, Visoka škola Logos centar Mostar, Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novi Sad.

Art direktor –  nosilac projekta:

Željko Savić, master kulturolog, specijalista foto ilustrator.

Tel. 060 654 9 654

Mejl.: zeljkosavic.ars@gmail.com

Ostavite odgovor

Top