Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > KREATIVNA RADIONICA ZA DECU -U FRANCUSKOJ NA OBALI MORA SEDI MORNAR I POSMATRA S MOLA

KREATIVNA RADIONICA ZA DECU -U FRANCUSKOJ NA OBALI MORA SEDI MORNAR I POSMATRA S MOLA

Kreativne radionice za decu u martu pod nazivom Moja pariska avantura organizuju se u okviru programa obeležavanja Meseca frankofonije u Galeriji Matice srpske i posvećene su vezama francuske i srpske kulture i umetnosti. Mališani će uz pomoć mašte krenuti u nezaboravnu avanturu po Parizu, glavnom gradu Francuske, i videti velelepne građevine koje ga krase. Na ovom putovanju srešće se sa srpskim umetnicima koji su pre sto godina, kao i oni danas, otkrivali Pariz. Saznaće kako su Sava Šumanović, Bogdan Šuput, Ljubica Cuca Sokić i Predrag Peđa Milosavljević umetničkim očima doživeli prestonicu Francuske.

Tokom jednog od svojih boravka u Francuskoj slikar Sava Šumanović je u jednoj luci naišao na prizor koji je ovekovečio na platnu. Mališani će odgonetnuti kojim zanimanjem se bavio čovek sa slike, i šta se krije iza njegovih leđa. Kada otkriju o kome je reč, razgovaraće o tome koje vrline treba da krase jednog mornara i na kakve sve „morske avanture” on mora da bude spreman. Podsetiće se crtanog filma o mornaru Popaju, koji liči na Šumanovićevog mornara, i razmisliće koje još mornare znaju iz crtanih filmova i priča. Na kraju radionice napraviće priču o Šumanovićevom mornaru koju će preneti na papir vodenim bojama kojima se najbolje slikaju morske priče.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice za radionicu je 150 dinara. Za radionicu je potrebno prijaviti se, putem mejla decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs ili telefona 021/ 4 899 017

Za više informacija možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 021/ 4 899 017 ili na decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs

 

Izvor: Galerija Matice srpske

Ostavite odgovor

Top