Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > КРЕАТИВАН CINEMA CITY ЧЕТВРАТАК ЈЕ ПРЕД НАМА

КРЕАТИВАН CINEMA CITY ЧЕТВРАТАК ЈЕ ПРЕД НАМА

Шести дан фестивала, настављамо у феноменалном расположењу – на трагу првих пет дана, када су филмске пројекције привукле импресиван број публике. Данашњи преглед репертоара, који обећава сјајан нови фестивалски провод, почињемо филмовима на локацији Indoor Cinema , када ће у 18х бити приказана репризна пројекција филма „Добра жена“ Мирјане Карановић, редитељског првенца чувене глумице, који приказује преломни тренутак и „буђење“ главне јунакиње из ушушканог провинцијског раја.

У 20:00 х у филму „Калифорнија“ Марине Персон видећемо како је то бити адолесцент ‘84е и које проблеме то носи са собом. Искрена препорука! Након тога, кратки, нискобуџетни филмови одушевиће вас као и претходних дана: Кожа цимета, Радије не бих да кажем, Опростите, Сартр, љубав и кобасице, Танго Ноктурно. Од 23х следи накнадна пројекција филма „Сонита“, документарно остварење о младој девојци која не жели, упркос свему, да одустане од својих снова.

У 21х на Amstel Open Air Cinema  следи „Земља просветљених“, документарац о животу деце племена Кучи у Авганистану који воде свој надреални рат окружени стварним ратом. А у 23х је с нестрпљењем очекивана „Џенис Џоплин, мала тужна девојка“, редитељке Ејми Берг. Музичарка Cat Power је наратор у документарцу о еволуцији Џоплинове. Документарац је заснован на писмима које је чувена музичарка током година писала својим пријатељима, породици и сарадницима.

У СКЦНС Фабрика Open Air Cinema  не треба пропустити „Жалејку“, Елизе Петкове, у 21:00х, причу о младој Лоли која не жели да се утопи у средину. Филм приказује паралеле између страијих и млађих генерација, њихове разнолике односе и разнобојни унутрашњи свет главне јунакиње који вапи за слободом. У 23:00х на истом месту нас очекује „Б-филм: Пожуда и звук у Западном Берлину“ за обожаваоце културе Западног Берлина ‘80их и великих музичара који су ту настали попут Ника Кејва.

cinema 2

„Инкарнација“ Филипа Ковачевића у 21:00х у Firchie Think Tank Studio је топла препорука за авантуристе и оне жељне решавања мистерије. Након овог остварења, настављамо добру атмосферу журком у 23х за коју је задужен MKDSL.

На локацији СКЦНС Брод Театар у 21х следи репризна пројекција одличног документарог филма „Пола стољећа диска“, након чега од 23х следе репризне пројекције филмова Up to 10,000 Bucks од претходног дана.

 

Извор и фото: Cinema City PRESS

 

Оставите одговор

Top