Nalazite se ovde
Početna > Kultura > KONCERT ,,REČ PUTUJE“ ODUŠEVIO NOVOSADSKU PUBLIKU

KONCERT ,,REČ PUTUJE“ ODUŠEVIO NOVOSADSKU PUBLIKU

U nedelju 13. maja u 20 časova,  u Srpskom narodnom pozorištu gostovao je španski glumac i kantautor Fran Perea, koji je upravo u Novom Sadu započeo svoj novi muzičko-scenski projekat „REČ PUTUJE“. U prepunoj sali ,,Pera Dobrinović“, Srpskog narodnog pozorišta, Fran je izveo sve svoje velike hitove i najreprezentativnije pesme sa svog novog albuma. Ređale su se pesme  kao što su La vida la reves, La chica de la habitacion, De al lado, Mi corason…dok je sva publika  u prepunoj sali dignuta na noge uz pesmu 1 Mas 1 son 7, koja je ostavnjena za kraj.

Ceo koncert  propraćen je ovacijama i dromoglasnim aplauzima. Publika je imala priliku da uživa puna dva sata u dobroj atmosferi, i kvalitetnoj i autentičnoj muzici, kaligrafiji, boji i crtežima sa kojima su reči svake pesme oživljene i upotpunjen doživljaj performansa.

Fran Perea je popularnost u Srbiji stekao kao protagonista serije Seranovi. Emitovanje čuvene španske serije i pesama koje je izvodio Fran Perea bile su podstrek mnogim mladim ljudima  da se odluče za španski kao izborni strani jezik, uz muziku i audiovizuelnu zabavu kao sredstva za širenje i učenje jezika. Upravo to je bilo polazište sveobuhvatnog koncerta „Reč putuje“, koji premašuje granice muzičkog događaja i predstavlja složeni projekat promocije španskog jezika u inostranstvu, sa Franom Pereom kao njegovim ambasadorom. Pokrovitelj turneje je  Let’s Do It Producciones, nezavisna diskografska kuća uobličena u projekat koji kombinuje scenski, muzički i audiovizuelni nastup uz umetničko pojačanje u vidu dva grafička umetnika koji su uživo raditi kaligrafiju, sliku i crtež. Takođe, veliku podršku samom projektu su pružili i Institut Servantes i nekoliko srpskih univerziteta i institucija kulture.

Druženje sa Fran Pereom je nastavnjeno 14. maja na Filozoskom fakultetu u Novom Sadu, gde su svi zainteresovani mogli da saznaju nešto više o njegovim angažmanima, o seriji Seranovi, kao i kako je i kad zaplovio u muzičke vode.

Tekst: Tamara Jovanović

Fotografije: Zorana Ružičić – Ars akademija

Izvor: TV Ars Medija

 

 

Ostavite odgovor

Top