Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > ГАЛЕРИЈСКИ КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2019. ГОДИНЕ

ГАЛЕРИЈСКИ КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2019. ГОДИНЕ

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе за излагачку сезону 2019. године. Конкурс је отворен до 25. септембра 2018. године.

Савет галерије жирира пристигле пријаве. Установа даје предност уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује.

Пријаве могу поднети академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године.

Пријаве за конкурс са потребном документацијом треба послати најкасније до 25. септембра 2018. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми.
Конкурсне пријаве слати на е-маил адресу: centargrocka@gmail.com

Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:
– податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон)
– идејну концепцију (до 2000 карактера)
– фотографије/јпг радова (мин. 5 фотографија)
– податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
– професионалну биографију
– предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

Уколико уметници нису у могућности да документацију пошаљу електронским путем, могу послати пријаву (са назнаком “За конкурс”) поштом на адресу:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка.
Конкурсни материјал се не враћа.

Напомена: Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане.

Важна напомена о могућностима галеријског простора: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с краја 18. и почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја за РС. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Такав распоред као и габарити просторија погодни су за мање и средње формате, ситну пластику, те су излагачи замољени да концепт изложбе и димензије радова прилагоде назначеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.
Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени до краја новембра месеца 2018. године на сајту Центра за културу Гроцка.

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

Контакт за додатне информације:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа):
011 850 23 21, 064 64 73750,
e-mail: centargrocka@gmail.com

 

Извор: Центар за културу Гроцка

Оставите одговор

Top