Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > FILM ,,ZA VREME RATA“ NA MEĐUNARODNOM FILMSKOM FESTIVALU

FILM ,,ZA VREME RATA“ NA MEĐUNARODNOM FILMSKOM FESTIVALU

Salamanka, leto 1936. godine. Slavni pisac Migel de Unamuno odlučuje da javno podrži vojnu pobunu u uverenju da će ona uneti red u haos koji vlada u Španiji. Levičarska vlada ga odmah otpušta sa mesta dekana na Univerzitetu u Salamanki. U međuvremenu, general Fransisko Franko okuplja snage za pobunu i započinje uspešnu vojnu akciju sa juga, tajno planirajući da preuzme kontrolu nad zemljom. Sukob je sve krvaviji, a neki od Unamunovih prijatelja i kolega su uhapšeni, što primorava Unamuna da preispita svoju prvobitnu podršku generalu Franku i svoje principe. Kada Franko premesti glavni štab u Salamanku i bude proglašen za komandanta, Unamuno ga posećuje, odlučan da zatraži milost za svoje prijatelje i kolege.

Država:
Španija, Argentina / Spain, Argentina, 2019
Žanr:
Istorijska drama / Historical Drama
Program:
Gala by Knjaz Miloš
Trajanje:
107’
Režija:
Alejandro Amenábar
Scenario:
Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández
Uloge:
Karra Elejalde, Eduard Fernández, Santi Prego, Patricia López Arnaiz
Festivali:
2019 Međunarodni festival filma i reči (CIBRA), San Sebastijan / Festival Internacional de Cine y la Palabra (CiBRA), San Sebast
Fotografija: Alex Catalán
Montaža: Carolina Martínez Urbina
Muzika: Alejandro Amenábar
Producent: Alejandro Amenábar, Fernando Bovaira , Domingo Corral, Hugo Sigman
Produkcija: Mod Producciones, Movistar+, Himenóptero, K&S Films, MDLG A. I. E
Filmografija:
2019 Mientras dure la Guerra / While at War / Za vreme rata
2015 Regression / Regresija
2009 Agora / Agora
2004 Mar adentro / The Sea Inside / Život je more
2001 The Others / Duhovi u nama
1997 Abre los ojos / Open Your Eyes / Otvori oči
1996 Tesis / Thesis
Nagrade: 2019 Haifa International Film Festival – Carmel Award for Best International Film

PROJEKCIJE
04. MAR
Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Sava Centar

05. MAR
Vreme: 13:30
Cena: 350 RSD
Sava Centar

06. MAR
Vreme: 18:30
Cena: 400 RSD
Kombank dvorana, sala 6

ALEHANDRO AMENABAR / ALEJANDRO AMENÁBAR

Alehandro Amenabar (Santjago de Čile, 1972) debitovao je kao reditelj sa filmom Thesis (1996), koji je dobio nekoliko nagrada publike i kritike. Španska akademija ga je proglasila filmom godine, a postigao je i ogroman uspeh u svetu, osvojivši više nagrada na međunarodnim festivalima. Amenabarov drugi film Otvori oči (1997) postigao je izuzetan uspeh na bioskopskim blagajnama u Španiji i veliki broj zemalja ga je otkupio za prikazivanje. U SAD je snimljen rimejk tog filma, Vanilla Sky, koji je režirao Kameron Krou. Duhovi u nama (2001) i Život je more (2004) učvrstili su Amenabarovo ime u svetu. Život je more, u kome igra Havijer Bardem, osvojio je Oskara za najbolji strain film i još 60 drugih međunarodnih nagrada. Duhovi u nama je bio njegov prvi film na engleskom jeziku i prikazan je na Filmskom festivalu u Veneciji. Dobio je odlične kritike i stekao veliku popularnost širom sveta. Film Agora (2009) prikazan je na Filmskom festivalu u Kanu.

 

Izvor: FEST20

Оставите одговор

Top